X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Balans in je leven

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 06-05-2010
Auteur: AnnaStaal
Het is zo gemakkelijk gezegd, zoek de balans in je leven. En jazeker, dat is goed voor je, daar wordt je gelukkiger van. Maar het is niet altijd even gemakkelijk het door te voeren.


Je hoofd leeg maken, alles “opruimen” daar is het voorjaar bij uitstek geschikt voor en als we dat dan met het huis doen, waarom niet met onszelf. Maar het roepen is sneller gedaan de praktijk uitwijst. Op zich niet erg, want altijd ergens aan werken en desnoods hulp inroepen.
Feit blijft dat de 40, 40, 20 – regel het ultieme is. 40% werk, 40% sociaal leven en 20% voor jezelf is de verdeling waar je uiteindelijk het beste bij vaart, maar hoe krijg je de balans en wellicht belangrijker nog, hoe bewaak je de balans.

Mensen moeten vooral niets, dat gevoel van niets moeten is belangrijk. Toch kan een bepaalde regelmaat je helpen in het vinden en behouden van de balans. Maak afspraken over je werktijden en bouw een marge in (iets kan wel eens uitlopen). Maar voel je een andere dag ook niet bezwaard om eens eerder te stoppen als het werk het toelaat. Het is zo bekrompen als je “je tijd zit vol te maken”. Dit geldt ook voor je afspraken in je sociaal leven. Leuke dingen doen met vrienden of familie kan je deels plannen, maar af en toe is iets spontaan doen ook leuk. Als je hier ook maar weer eens balans in vindt. Voor sommige mensen geldt dat als ze niets gepland hebben en er ook niets aan zit te komen, ze dus maar werk ter hand nemen. Grote onzin eigenlijk, want je kunt die tijd ook lekker voor jezelf nemen en een boek of tijdschrift lezen, een dvd in het apparaat duwen of kijken of er een leuke film in de bioscoop draait of desnoods kijken of je nog wat kunt verfraaien in je tuin, woonkamer. En last but not least … gewoon even niets doen, je hoofd leeg maken. Even alles de revue laten passeren en er een dikke punt achter zetten, bedenken hoe je gaat handelen of zaken op papier zetten (van je af schrijven helpt veel mensen).

Maar handelen is er bewust mee bezig zijn is belangrijk. Mogelijk gaat dit in het begin nog enigszins geforceerd, maar als je het een tijdje vol weet te houden, wordt het vanzelf een tweede natuur. Succes!

Reacties op dit artikel
Leef, 2010-10-03
( 0 )

Hier ben ik al zo lang naar op zoek, maar ik weet de balans echt niet te vinden.
Ik wil niet werken voor geld, maar omdat ik het leuk vind, maar dat wordt niet begrepen.
En ja ik wil keuzes kunnen maken, maar ik krijg de ruimte niet, ik doe mijn best, en het gaat steeds beter, maar er zijn van die dagen
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl