X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


trauma Life Flasback

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van antyspectrum antyspectrum Auteur op infoyo sinds
27 Juni 2010


Bekijk het profiel van antyspectrum
Datum: 13-07-2010
Auteur: Antyspectrum
Trauma life flashback† is een (eigen gecreerd woord) situatie die je inzicht geeft op een trauma dat je werkelijk heb meegemaakt. Zowel lichamelijk als psychisch. Meestal worden deze veroorzaakt doordat je niet de kracht hebt om je hiertegen te verzetten. Er zijn talloze manieren om een trauma te verwerken.†Vele therapieen konden niet de juiste snaar vinden. Nu† jaren later†begrijp ik heel goed waarom. Hieronder zal ik trachten de gebeurtenis en het ontstaan van het trauma met alle gevolgen vandien nader te verklaren.

Trauma Life Flashback

Als kind heb ik diversen situatie's mogen meemaken en hieruit ook veel ervaring opgedaan. Mijn leven ging niet over rozen en het was zeker geen gespreid bedje zoals hopelijk de meeste wel hebben mogen ervaren. Door de vele situatie's die ik ervaren heb zijn er ook trauma's ontstaan. Zo was ik al zeer vroeg sucidaal en wilde dat mijn ouders afstand namen van mij. Een rare situatie voor een kind dat afstand wilde van zijn ouders maar er was dan ook het nodige gebeurd. Buiten om de lichamelijke mishandelingen die ik heb mogen ervaren was er ook de psychische mishandelingen die parte speelde in het leven. Ik beschrijf deze situatie's openhartig omdat zowel mijn moeder als stiefvader alles over de kam van geluk beschrijven en geen enkele verantwoordelijkheid durven te nemen of er zelfs over durven te spreken. En dat terwijl het 25 jaar na dato is. Tuurlijk is het geen makkelijk gesprek maar door de totale ontkenning hen zijde geeft het mij de kracht om hierover de buiten wereld te informeren. Niet met de intensie om hen leed te berokkenen maar wel een openheid van zaken te geven.

Na 25 jaar niet in "ogenschijnlijk" contact geweest te zijn heb ik besloten om het woord van vergeving in de praktijk te brengen. Via het digitale netwerk ben ik uiteindelijk weer in contact gekomen met het ouderlijk front. Het ontvangst was voor mij dan ook een zeer bijzonder en emotioneel gebeuren. Voor mij kwam het dan ook als geheel onverwacht om na lange periode in contact te treden met mijn moeder, stiefvader, broers en zus. Ieder persoon had een eigen boodschap. Maar daar zal ik het nu niet over hebben. In een later stadium kom ik hierop terug.

Door dat in de jeugd de situatie's zo moeilijk waren heb ik deze getracht om ze een plaats te geven in mijn leven doormiddel van diversen therapieen. Echter de therapieen sloten niet geheel bij mijn problematiek aan. Ik miste iets en wist eigenlijk ook niet wat. De ene therapie na de andere afgesloten te hebben, dacht ik uiteindelijk dat de trauma's verwerkt waren.

Maar alles is behalve waar. Bij een trauma is er een oorzaak waarbij gevoelens een rol spelen. Ook de kracht van de persoon in betreffende traumatisch opgelopen situatie speelt een belangrijke rol. Let wel men mag ook spreken over de plaats van het kind in het gezin.

Zeer recent werd ik dan ook uitgenodigd om de zestigste verjaardag te vieren van de stiefvader.
Na veel aarzelen ben ik dan uiteindelijk ingegaan op zijn uitnodiging. Afgesproken werd er dan ook dat de samenkomst om 16.00 uur  zou zijn.
Op advies van moeder en daar ik ook niet veel financiele middelllen had heb ik een kleinigheidje meegenomen. Het ontvangst was open en hartelijk.  Inplaats van 16.00 uur werden de eerste gasten verwacht om 19.00 uur. 
Er werd gezellig gegeten en nagetafeld volgens hen eigen wijzen. 

Geheel onverwacht tegen de klok van 23.00 uur werd door stiefvader aan mij gevraagd om een pilsje te pakken. Zo gezegd zo gedaan dacht ik. Ik liep na beide koelkasten om te kijken of er een pilsje was te bekennen. Maar helaas ik vond er geen. Ik voegde me bij het gezelschap en vroeg waar ik het pilsje kon vinden. In de koelkast bij de bar werd er door stiefvader gezegd. Weer keerde ik me naar de koelkast en trok de deur open. Helaas ik vond geen pils.
Nu kreeg ik een flashback.
Deze situatie heeft zich in het kindsverleden meerderemalen afgespeeld. Ook toen kon ik meerderemalen geen pils vinden om de eenvoudige reden dat deze op was. Echter toender tijd als kind zijnde had de boodschap dat er geen pils was nadelige gevolgen. Er kwam een woorden wisseling op gang (netjes omschreven) en het huis was vaak te klein.

Door deze situatie (door de flashback te herbeleven)  werd ik geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit het verleden. In plaats me hier tegen te verzetten in de huidige tijd kwam het gewoon op me af en liet ik gebeuren wat er toen der tijd ook plaats vond.

Met alle kracht die ik kon vinden voegde ik me voor de derde keer bij de gasten en vroeg wederom aan stiefvader waar ik zijn pils kon vinden.

Maar Joh joh in de bar.   met een bepaalde intonatie in zijn stem deed me de gehele situatie als kind zinde weer herbeleven. Bevangen en ontkracht ging ik voor de derde keer opzoek. Gelukkig was er een jongedame die de weg beter wist in hen woning dan ik en pakte zo het gevraagde pilsje.

Voor mij was het dan ook gedaan.   Mijn ervaring toender tijd herbeleefde ik als de dag van gisteren. En dat terwijl ik veertig jaar ben. Mijn plezier in het feest was vergalt en ben niet lang na deze situatie dan ook naar huis gekeerd.
De gehele weg van Utrecht tot Maastricht heb ik dan ook als een automatische piloot gereden. Ik herrinner me de gehele weg niet eens. (levens gevaarlijk)  Bij thuiskomst kwamen de emotie's nog verder omhoog en voelde me ontdaan, boos, niet wetende wat te doen. Stiefvader kan ik het niet kwalijk nemen. Hij weet waarschijnlijk nog niet eens dat hij een trigger heeft veroorzaakt die ik als trauma life flashback heb ervaren.

Ik heb er over nagedacht en als ik weer in de kracht ben dan zal ik hem een volgende keer als ik op bezoek ga mededelen dat hij zijn pils beter zelf kan halen.
Maar ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Wel ben ik benieuwd hoe ik het zal ervaren als ik deze zet zal doen. Hopelijk dat het trauma echt zijn plaats krijgt zodat het geen opstakel meer is.

Bij de therapie die ik voor al die trauma's heb gevolgd miste ik inderdaad de juiste snaren. Die snaren kunnen alleen bespeeld worden door de mensen die deze veroorzaakt hebben vooral als het om psychische en lichamelijke mishandelingen betreft. Maar ik besef ook degelijk dat dit een grote confrontatie is waarbij je niet zomaaar gemakkelijk mee moet omgaan.
Ook de gevolgen kunnen vervelend tot desastreus zijn gelet het op automatische-piloot overschakeling in het verkeer waarbij je niet meer beseft hoe en waar je rijd.

Om kort samen te vatten is een trauma life flashback best wel belangrijk om zelfdiagnose toe te passen en te bezien waar het probleem zich verschuilt. Maar deze trauma life flashback kan alleen ontstaan door de zelfde situatie met dezelfde personen en de zelfde gevoelens stroming (om het zo te noemen).

Probeer het ook te relativeren en besef dat je dit als kind zijnde hebt ervaren.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl