X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Pestgedrag en de gevolgen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 30-08-2010
Auteur: AnnaStaal
Pestgedrag kennen we allemaal wel uit de omgeving. Is het niet zo dat je zelf tot de pesters behoort of hebt behoord, dan ben je misschien wel degene die gepest werd of wordt. Maar niemand die geheel vreemd is met het fenomeen.


Waar de pester(s) niet mee bezig zijn, omdat ze nu eenmaal vanuit het primaire gedrag de rol van pester op zich hebben genomen, is het gevolg voor degene die gepest wordt.
Ik heb een tijdje enkele mensen die vanuit het verleden of heden gepest zijn begeleidt, maar de gevolgen bleken van enorme omvang.

Een van de mensen die aan het eind van de basisschool, door een nieuwe jongen met een grote bek, werd gepest plaste zo nu en dan in bed. En voor niemand is dat een pretje, maar voor iemand die aan het begin van de pubertijd staat is dat funest. Haar puberteit is een hel geweest, want de jongen ook nog eens naar dezelfde scholengemeenschap. Toen ze 19 jaar oud was bezocht ze een psycholoog, die haar niet begreep en haar niet de tools aan kon reiken om vanuit haar eigen kracht weer sterk in de schoenen te staan. Gelukkig heb ik haar wel in haar kracht kunnen helpen.

Een vergelijkbaar geval maar dan over volwassenen vond ik schokkend. Op een regulier kantoor waar een groep van 5 vrouwen en 3 mannen werkzaam zijn in een back office, wordt een van de vrouwen continue door een van de andere vrouwen en een van de mannen gepest. Lullige dingen als zout ipv suiker in de koffie, het leeg laten lopen van haar fietsband of tijdens de werkverdeling de vervelende klusjes altijd toevalligerwijs bij haar terecht laten komen. Met de leidinggevende spreken is geen optie, die is bevriend met de vrouwelijke pestkop.

Als ik wat dieper graaf en de reden achterhaal is het haar kleding die afwijkt van “de norm”.De norm die er niet is, maar die die groep ogenschijnlijk bepaald heeft. De dame in kwestie ziet er altijd leuk uit, ze is schoon en ruikt altijd heerlijk, maar in een spijkerbroek zal je haar niet zien. Ze wordt afgedaan als hippie, maar hebben zich nog nooit verdiept in de jaren 60 stijl waar de hippie floreerde.

Met deze dame ben ik een tijdje bezig geweest om haar zelfvertrouwen weer op te krikken en haar te begeleiden naar een andere baan. De kans dat bij haar huidige werkgever iets gaat veranderen is net zo graat als de kans dat je de staatsloterij wint. Negatieve energie waar niemand beter van wordt. Ze krijgt weer energie en zelfvertrouwen en dat gebruikt ze om zich te richten op de toekomst.
Maar de onnozelheid van de pester dat hij of zij niet genoeg begaan is met mensen, om zich dat te realiseren en het weinig volwassen gedrag dus achterwege te laten. Hij of zij heeft zelf een probleem, maar realiseren zich dit vaak niet.

Reacties op dit artikel
Cherry-girly, 2010-08-31
( 0 )

Wat een goed artikel! Pesten is een heel moeilijk probleem.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl