X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De verkeerder Tien Geboden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Riks Riks Auteur op infoyo sinds
30 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Riks
Datum: 09-01-2009
Auteur: Riks
In de Verenigde Staten zijn er nog steeds twisten met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting of men de tien geboden wel in publieke ruimten mag uitdragen – dus in rechtszalen, scholen, parken en op elke andere plek die je je kan voorstellen.

Christenen zeggen dat ze een deel zouden uitmaken van het westelijke erfgoed en ze zouden moeten worden uitgedragen als verkeerstekens.
Lid van het congres Bob Barr suggereerde dat de moordpartij in Columbine niet gebeurd zouden zijn als de tien geboden (ook wel de decalogus genoemd) duidelijk zichtbaar voor iedereen in de school hadden gehangen.
Sommige overheid dienaren hebben uitspraken van de rechtbank met opzet genegeerd en toch de tien aanwijzingen in hun overheidsgebouw opgehangen.
Helaas gaan de discussies over de verkeerde regels of geboden zo u wilt.
Elke decalogus die je ziet – van de 2500 kilo granieten stenen in het gerechtsgebouw van Alabama tot de kleine portemonnee kaarten die je in Christelijke boekhandels kan vinden – is onzin.
Door de bijbel te lezen zullen we dit bewijzen. Pak je favoriete bijbel en sla Exodus 20:2-17 open.
Je zal de regels zien die je gewend ben. Dus je mag geen andere goden aanbidden, eer uw ouders, je mag niet moorden en niet vreemdgaan etc. ed. Op dit punt in de bijbel verteld Mozes echter alleen wat hem door God is gezegd op de berg Sinai. De regels zijn nergens opgeschreven door Mozes in welke vorm dan ook. Later gaat Mozes terug naar de berg en God geeft hem dan twee “stenen tafels” waar regels zijn opgeschreven (Exodus 31:18). Maar als Mozes weer van de berg terugkomt ziet hij zijn volk een gouden kalf aanbidden, hij wordt hier woedend over en smijt de stenen tafels op de grond (Exodus 32:19).
In geen van deze gevallen heeft de bijbel het over de “geboden”. In eerste instantie zijn het “woorden” die “God sprak”. Met de tafels gaat het om een “getuigenis”. Pas op het moment dat Mozes opnieuw de berg op ging om nieuwe tafels te halen wordt er gesproken over de "tien geboden" (Exodus 34:28). Een opmerkelijke wending van het verhaal, de geboden op de stenen tafels zijn heel anders dan de regels die Mozes voordroeg aan zijn mensen. Wat betekent dat Mozes geheugen te wensen over liet of dat God van gedachte veranderde.

Dus zonder verdere omhaal presenteren we u de echte “Tien Geboden”. Deze werden door God aan Mozes overhandigd (en opgeschreven in Exodus 34:13-28). Wij zijn in blijde verwachting van de nieuwe decalogus die de volgende 10 regels zouden moeten bevatten:

I.Gij zult geen andere god aanbidden.
II.Gij zult u geen gegoten goden maken.
III.Zeven dag zal het feest van ongedesemd brood gevierd worden.
IV.Zes dagen zult gij werken, maar op de zevende dag zal gij rusten.
V.Het feest der weken zult gij ook houden, zijnde het feest der eerstelingen van den tarweoogst, en het feest der inzameling, als het jaar om is.
VI.Al wat mannelijk is onder u zal driemaal in het jaar verschijnen voor het aangezicht des Heren HEEREN, den God van Israël.
VII.Gij zult het bloed van Mijn slachtoffer niet offeren met gedesemd brood.
VIII.Het slachtoffer van het paasfeest zal ook niet vernachten tot den morgen.
IX.De eerstelingen van de eerste vruchten uws lands zult gij in het huis des HEEREN uws Gods brengen.
X.Gij zult het bokje in de melk zijner moeder niet koken.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl