X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoofddoek onderdrukkend en provocerend

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Khers Khers Auteur op infoyo sinds
08 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Khers
Datum: 20-03-2009
Auteur: Khers
Vaak wordt beaamd dat het dragen van een hoofddoek in het vrije westen op slechts twee manieren uitgelegd kan worden: de moslimvrouw wordt onderdrukt en gedwongen, of ze provoceert tegenover de vrije westerse vrouw.

Ten eerste: waarom wordt er op de vraag waarom een non gekleed is zoals zij is, geantwoord dat zij dit doet voor de Heer, en als er gevraagd wordt waarom een moslimvrouw een hoofddoek draagt, men antwoordt dat zij onderdrukt of gedwongen wordt het te dragen? Ten tweede is de vrouw vrij in het westen om te dragen wat ze wil. Waarom geldt dit voor iedereen, ook voor de zogenaamde naturalisten die compleet naakt over de straat lopen, maar geldt er een uitzondering voor de moslimvrouw die ervoor kiest om zichzelf wat minder bloot te geven? De moslimvrouw die een hoofddoek wil dragen doet dit omdat het streven naar de onmogelijke idealen van de man jegens de vrouwelijke schoonheid vermoeiend en vernederend is.
Laten we het als fatsoenlijke Nederlanders beseffen: het hoofddoek is géén symbool voor onderdrukking of provocatie, maar simpelweg de stelling van de vrouw die zegt dat het uiterlijk geen rol mag spelen in sociale interacties.

Reacties op dit artikel
Tiara, 2009-03-20
( 0 )

Maar vaak wordt een vrouw met een hoofddoek WEL beoordeeld om haar verschijning. Dit werkt vaak juist tegen haar.
Khers, 2009-03-20
( 0 )

Bedankt voor je reactie, Tiara.
Ik ben het volledig met je eens dat een vrouw met een hoofddoek beoordeeld wordt om haar verschijning. Tegenwoordig is dit met name het geval met een moslima die een hoofddoek draagt. Eigenlijk is het niet eens een overdrijving wanneer ik dit oordeel een vooroordeel zal noemen. Vandaar mijn vraag waarom een non niet zozeer beoordeeld/vooroordeeld wordt om haar verschijning als een moslima? Deze twee gelovigen, een christen en een moslim, baseren hun gedragsregels immers op dezelfde grondwetten: namelijk die van God.
Als wij vandaag op een warme zomerse dag buiten lopen, zien we overal (half)naakte mensen lopen. Of het slechts een zwembroek is, een kort rokje of een string, dat mag de persoon zelf bepalen. Het is niet aan een gelovige om de regels op te leggen voor een niet-gelovige dat zij voortaan niet meer in een bikini mag rondlopen. Waarom moet een vrouw die ervoor kiest om haar kuisheid te bewaren dan wel haar verschijning veranderen voor degene die niet in hetzelfde gelooft als zij, wanneer deze gelovige de niet-gelovige geen schade toebrengt?
Over jouw opmerking dat het dragen van een hoofddoek voor een vrouw juist tegen haar werkt valt te praten. Het hangt er namelijk vanaf hoe je het bekijkt en wat je ‘het werkt tegen haar’ verstaat. Misschien verstaat een doorsnee Nederlander hieronder dat wanneer de moslima uitgelachen, buitengesloten en bekritiseerd wordt om haar verschijning, dit hoofddoek tegen haar zou werken. Maar de moslima accepteert dat! Wat voor haar juist het probleem zou zijn, is wanneer ze zich tegen haar geloof in en tegen haar zin in haar hoofddoek af moet doen om zich bloot te leggen en beoordeeld worden in haar uiterlijk in plaats van haar innerlijk of haar capaciteiten. Ze zal bekeken worden en er zou ongewild lust kunnen ontstaan tussen de vrouw en een man: juist op dit moment zal zij doen waar zij tegen is: haar kuisheid opgeven!
Daarom ziet de moslima het niet als tegen haar werken wanneer ze beoordeeld wordt, maar ze is juist beledigd wanneer de mensen haar niet accepteren dat zij haar kuisheid wil bewaren, geen onnodige lust wil opwekken om op deze manier een stabiel leven te kunnen leiden en om gewoon simpelweg haar geloof te belijden.
Jolanda, 2009-12-20
( 0 )

Gooi god eens de deur uit,
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl