X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het Bijbelboek de Psalmen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 27-03-2009
Auteur: Yellow
Het Bijbelboek de Psalmen bestaat uit 150 liederen en gedichten, die psalmen genoemd worden. Ze zijn geschreven door verschillende mensen over een periode van 1000 jaar in de†Israelische geschiedenis. Ze moeten zijn verzameld en in de huidige vorm bewaard ongeveer 537 voor Christus.

De auteurs

De auteurs Van de 150 psalmen zijn er 73 geschreven door David, een bekende koning uit de Bijbel. Zijn identiteit en geloof zetten een duidelijk stempel op de liederen, maar hij heeft ze zeker niet allemaal geschreven. Psalm 90 is een gebed van Mozes, psalm 72 en 127 zijn geschreven door Salomo, de zoon van David. Verder heeft Asaf er een aantal geschreven. Er zijn 50 psalmen, waarvan men niet weet wie de schrijven is. 

Waarover gaan de psalmen

Waarover gaan de psalmen Het Bijbelboek de Psalmen is het langste boek in de Bijbel. Het is een heel gevarieerd boek, want de psalmen gaan over veel uiteenlopende onderwerpen. Zoals God en Zijn schepping, oorlog, angst, aanbidding, wijsheid, zonde en kwaad, rechtvaardigheid en de komst van de Messias.
Enkele kernverzen zijn: Psalm 19 vers 1: De Hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van Zijn handen.
Psalm 23 vers 1: De Here is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.
Psalm 51 vers 12: Schep, o God, een zuiver hart in mij, vernieuw mijn geest, maak mij standvastig.

Korte samenvatting

Korte samenvatting Het boek Psalmen is een verzameling van gebeden, gedichten en hymnen, waardoor de schrijvers hun gedachten over God uitten, in aanbidding en bewondering. Delen van dit boek werden gebruikt als gezangen in de eredienst van het oude Israel. In veel titels wordt al aangegeven welke muziek erbij hoorde en hoe het gezongen werd: Een pelgrimslied of Een psalm voor het dankoffer, of Voor de koorleider, op de wijs van Jedutun, een psalm van David.
Een terugkerend thema in de psalmen is de komst van de Messias: Psalm 16 vers 8 tot 11 kondigt zijn dood en opstanding aan. Psalm 22 laat zien, dat Jezus moest lijden voor onze zonden.

Praktisch

Praktisch In alle psalmen gaat het over dezelfde Heer, maar mensen reageren allemaal verschillend. Dat is duidelijk te merken als je de Psalmen leest. Ook reageren we verschillend in alle omstandigheden van het leven. We kunnen alle gevoelens naar Hem uiten en mogen zeker weten, dat Hij zal luisteren en ons begrijpt. Veel schrijvers van de Psalmen laten zien, dat je naar God kunt schreeuwen om hulp als we ons overweldigd weten door de dingen van het leven.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl