X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hemel en hel

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 02-06-2009
Auteur: Tane
Met de termen hemel en hel worden vaak plekken aangeduid. Ik ben ervan overtuigd dat hemel en hel meer als metafoor binnen de taal gezien moeten worden. De termen hemel en hel geven aan hoe iemand zich voelt.

Hemel en hel als plekken (fysieke locaties)

Met de termen hemel en hel worden in het geloof vaak plekken aangeduid. In het geloof wordt de hemel gezien als iets dat hoog in de lucht is en de hel zou zich volgens een aantal religies onder de bodem van de aarde bevinden.

De hemel is een plek hoog in de lucht waar alles mooi is. Wit licht en helder licht worden regelmatig genoemd. De hel daarentegen, daar is altijd vuur. Het is daar slecht. Daar zul je eeuwig branden.

Hemel en hel als metafoor

Omdat men binnen een religie vaak de focus legt op plekken en symbolen, gaat men vaak voorbij aan het feit dat hemel en hel eigenlijk metaforen zijn.

"Hij bevindt zich in de zevende hemel" is een uitdrukking die vaak gebruikt wordt, is dat iemand zich in de zevende hemel bevindt. Het betekent dat iemand zich heel gelukkig voelt. De hemel is eigenlijk een staat van bewustzijn.

Dit geldt ook voor de hel. Iemand die een depressie ondergaat of aan het afkicken is van een heftige drug, voelt zich letterlijk in een hel.

Angst voor de hel

Sommige gelovige mensen zijn bang om in het hiernamaals voor eeuwig in de hel te branden. Vanuit deze overtuiging proberen zij zo goed mogelijk te leven.

Naar mijn mening moeten mensen de angst voor de hel anders bekijken. Als je slecht leeft, zul je slecht voor de omgeving, de aarde en de natuur zijn. Dit heeft zijn consequenties. Denk aan alle vervuiling alleen maar voor het najagen van hogere winstmarges van multinationals. En dat terwijl het voedsel niet eerlijk over de wereld verdeeld is.

Wanneer wij eerlijk zouden delen, zouden anderen niet in een hel hoeven leven (armoede, honger, dorst). En dat probeert naar mijn mening het geloof duidelijk te maken. Dit is onze eerste prioriteit.

Reacties op dit artikel
Marcus ampe, 2009-11-26
( 0 )

Volgens de Bijbel, het Woord van God, is hel gewoon het eindpunt, de 'plaats van vergetelheid' bij wijze van spreken. Het is gewoon de toestand van wanneer wij dood gaan en terugkeren tot stof. "Hel" is de vertaling voor het "graf", "het dodenrijk" voor het Hebreeuwse "sjeol" en het Griekse "haides".
Het is geen plaats van lijden want in de dood is er geen herinnering noch gevoel, want de doden zullen zich van niets meer bewust zijn. (Preikers 9:5,10; Psalmen 146:4)

Lees meer hierover op: http://belgianchristadelphians.googlepages.com/destaatvanonzedoden
http://belgianchristadelphians.googlepages.com/hemelenhel
http://belgianchristadelphians.googlepages.com/dood
Christen, 2014-03-20
( 0 )

@Marcus,
Het zou idd mooi zijn als er in de dood vergetelheid zou zijn. Helaas leg je de tekst echter precies verkeerd uit. Je moet het zo lezen dat wij (levenden) de doden vergeten. Hoeveel weet jij bvb nog van je bet-bet-bet-overgrootvader?
Het is een feit dat Jezus meer spreekt over de hel dan over de hemel. Dat doet Hij niet voor niets. De reden is om te waarschuwen. En het heeft geen zin om te waarschuwen als er toch geen consequenties zijn.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl