X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Religie en sexualiteit

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 11-06-2009
Auteur: Normyo
Als er iets vreemd is aan religies, dan is dat hun behoefte om in te grijpen in de persoonlijke levenssfeer van mensen. Om dat te realiseren kennen religies regels die homosexualiteit verbieden, mensen verplichten te trouwen en kinderen te krijgen en nog wat punten die helemaal niets te maken hebben met het samenleven van mensen op straat.

Religies

Nu is het natuurlijk al heel lang bekend dat de "heilige" boeken waar religies over beschikken niet geschreven zijn door hun god. Misschien dat sommige stukken geÔnspireerd zijn, maar het overgrote deel van de boeken is gewoon een goed verhaal over het menselijke leven. Het verbazingwekkende is echter, dat veel religieuze graag willen geloven dat hun boeken niet door mensen zijn geschreven. En veel religieuze leiders willen hun volgelingen graag laten geloven dat de boeken die ze hanteren geschreven zijn door hun god.

Maar alleen al het feit dat er zoveel tegenstrijdigheden in de boeken staan, zou mensen het inzicht moeten geven dat een boek geschreven is door mensen. En anders zou het de vraag moeten oproepen waarom er zoveel tegenstrijdigheden staan in een boek, dat geschreven is door een wezen dat perfect is.

Veel aanhangers van religies geloven echter met heel hun hart, dat de enige waarheid in dit leven komt uit een boek.
Het probleem met dit geloven in de waarheid van een boek is echter, dat de tegenstrijdigheden voor lief worden genomen. Terwijl tegenstrijdigheden juist zouden moeten leiden tot nadenken en overdenken. Tegenstrijdigheden zouden moeten leiden tot vragen als:
Waarom zegt god hier, dat ik de ander moet liefhebben gelijk mijzelf, en waarom zegt hij hier dat homosexuelen een afschuw zijn voor zijn oog? Legt god mij dan een verplichting op, die hij zelf niet wil dragen? Of geloof ik in een god die zichzelf het leven net zo moeilijk maakt als hij het mij maakt? Heeft hij homosexuelen misschien geschapen, om zichzelf te kans te geven om te leren wat liefhebben is zonder voorwaarden? Of is de uitspraak dat ik anderen moet liefhebben een uitspraak van god en is de uitspraak dat homosexualiteit slecht is een uitspraak van een mens?
Helaas houden religies en hun leiders er niet van, dat hun volgelingen nadenken over wat ze lezen. Geloven doe je of doe je niet. Als je nadenkt over je geloof, dan geloof je niet. Maar ook die opmerking zou tot nadenken moeten aanzetten:
Waarom schept god een wezen dat kan nadenken over zichzelf en zijn handelen en verplicht hij dat zelfde wezen via zijn vertegenwoordigers op aarde dan om niet na te denken over zijn overtuigingen?
Sexualiteit en religie

Als je kijkt naar sexualiteit en religies, dan zie je dat ze vanaf het begin een vreemde relatie hebben met elkaar. Vooral de christelijke religie heeft problemen met sexualiteit. De christelijke leiders willen dat hun volgelingen veel kinderen krijgen, terwijl zij zelf ongehuwd blijven en kinderloos. Verder is iedereen die niet kan bijdragen aan het verwekken van kinderen een kind van de duivel of een slachtoffer van de duivel. En homosexualiteit is iets wat is geschapen door de duivel, volgens de meeste religies. En van sex houden omdat het genot schenkt is ook geschapen door de duivel, want schijnbaar is ons lichaam niet geschapen door god. Waarbij de christelijke leiders even vergeten dat ook de duivel een schepping is van god, dus alles wat de duivel creŽert is een schepping van god. Tenminste dat is wat in het heilige boek staat, wat geschreven is door god.

Maar ook deze tegenstrijdigheid leidt bij religieuze leiders en hun volgelingen niet tot nadenken. Want schijnbaar staat er in hun heilige boeken, dat je als mens niet mag nadenken. Terwijl er ook geschreven staat dat je als mens alles moet onderzoeken en het goede moet behouden. Maar onderzoeken schijnt dan vooral te betekenen veel praten met andere mensen over wat zij denken dat het heilige boek bedoeld.

Zelf nadenken over wat het leven betekent en wat god er mee bedoeld is voor veel geloven schijnbaar niet gegeven. En geloven schijnt vooral te betekenen tegenstrijdigheden nemen voor wat ze zijn. Want tegenstrijdigheden zijn een test van je geloof, niet een reden om te gaan nadenken. Zelfs als het uitgangspunt van je religie zegt, dat je van anderen moet houden.

Reacties op dit artikel
CrystalMarga, 2009-06-11
( 0 )

Ik vind je artikel technisch gezien goed in elkaar zitten.
Qua inhoud valt er nog wel wat over te zeggen, je conclusies en stellingen vind ik nogal generaliserend, ik mis de nuances, je geeft blijk van een globale kennis en inzicht over deze materie.
Ik ben een volgeling van Jezus en weet dus dat er niet door alle, cq de meeste christenen en "kerken" zo over gedacht wordt als jij stelt.
Door jouw stelingname doe je veel mensen tekort en draag je bij aan beeldvorming die niet klopt.
Normyo, 2009-06-11
( 0 )

Hallo CrystalMarga, maar volgens mij verwar jij religie nu met geloven. Religie is een georganiseerde gebeurtenis waarin het gaat om volgen zonder nadenken.

Uit jouw woorden begrijp ik, dat jij het er mee eens bent dat er tegenstrijdigheden zijn, waar je over na moet denken.

In zekere zin is mijn stellingname dan ook niet tegen mensen die zeggen: "Ik loop niet klakkeloos achter mijn religieuze leiders aan. Ik moet zelf nadenken." Ik neem stelling tegen mensen die vinden dat geloven en religie hetzelfde zijn en dat geloven betekent dat je niet meer hoeft na te denken, zelfs als je heilige boek je zegt na te denken.
Emfkruyssen, 2009-06-14
( 0 )

Hoi, Normyo

Ik vind jouw artikelen getuigen van iemand die over dingen nadenkt en het resultaat daarvan aan de orde stelt. Ik vind het knap dat je zo ver door kunt en wilt denken over
een breed scala van onderwerpen. Je dwingt je lezers om de leesstof niet voor zoete koek te slikken maar er hun gedachten over te laten gaan.
De meeste teksten zullen mensen afschrikken door de veelheid van details die in de
artikelen verwerkt zijn. Het leest niet lekker of eenvoudig weg. Het dwingt tot aandacht en doordenken. Dat neemt niet weg dat de inhoud logisch opgebouwd is en helder verwoord. Ik neem mijn petje voor je af, Normyo.
Groetjes van
Leonore.
Normyo, 2009-06-14
( 0 )

Dank je wel Leonore, leuk om te horen hoe jij mijn artikelen ervaart.
Tiff, 2009-09-29
( 0 )

Hoi Normyo,

Ik kan begrijpen dat ze een idee hebt over Religie.
Maar als ik je artikel lees dan kan ik zien dat je niet echt heel veel in religies hebt verdiept of 1 bepaalde.
Want als het zo was geweest dan zouden die vragen niet gesteld worden.
Kijk, veel mensen die niet in een God geloven stellen van zulke vragen en als ze de kans krijgen antwoord te krijgen op hun vragen dan slaan ze dat dan af dus ik ben benieuwd wat je daarvan vindt.
Mignonnie, 2009-09-30
( 0 )

Hoi lieve Normyo! Ik geloof in God en in mezelf, en ik geloof ook (herstel: weet het zeker) dat ik het helemaal met je eens ben! Ik geloof ook in jou, en je oprechte bedoelingen en de waarheid van wat je vertelt. Ik denk over alles na, en dat bevalt me uitstekend. Daarom heb ik niks op met religies. God bestaat ook voor mij zonder dat ik bij een geregistreerd clubje hoor. God is er voor iedereen die wil geloven dat hij er voor hem is! Iedereen is zelf een deeltje van God. Als mensen dat niet geloven, dan geloven ze dus niet in zichzelf en hun ziel die onbegrensd en oneindig groots is. Dat is jammer voor hen, want dan zien ze niet wie zij zijn, en doen ze zichzelf tekort.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl