X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De kracht van Gebed en Getuigenis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Flienenschede Flienenschede Auteur op infoyo sinds
26 Juli 2009


Bekijk het profiel van Flienenschede
Datum: 28-07-2009
Een aantal weken geleden kwam Johan op de koffie. “Gisteren,”zo vertelde hij, was hem wat vervelends overkomen. Hij was in een nogal persoonlijk gesprek geraakt met een vrouw in de bus. De vrouw had het nogal moeilijk, en Johan altijd op zoek naar een opening om te getuigen, had geprobeerd haar over Jezus te vertellen.

Het arme mens was helemaal gaan flippen en had scheldend en krijsend voor hem gestaan. Zo erg dat Johan vreesde dat ze meteen de volgende bus naar een kliniek kon nemen. Verslagen stapte hij uit de bus.”Ik ga nooit meer evangeliseren. Of hardop bidden in een groep!” riep hij de volgende dag tegen mij!” Weet je nog die Alphacursus dat Lisa zo in de knoop zat?” Ik zat toen in het Alphateam en bad hardop voor haar. Diezelfde week pleegde ze zelfmoord.”” In dat zelfde gebed bad ik voor Madelon voor een behouden thuiskomst van haar skivakantie Ze kwam met de gipsvlucht terug! “”En nu dit weer ik wil eigenlijk nooit meer getuigen”…zei hij. “Maar ik weet dat God dat van mij vraagt dus zal ik dat blijven doen…. “
Dat moet ook zei ik, je had gewoon pech want ik weet uit eigen ervaring dat gebed en getuigenis werken, en ik vertelde hem een verhaal wat ik afgelopen week ook in de huiskring verteld heb.

De Afgelopen week ging de huiskring namelijk over Echtheid. Getuigen en bidden heeft natuurlijk ook met Echtheid te maken. We hadden het over dat getuigen en bidden soms zo moeilijk en eng is. Vooral Betty durfde dat niet goed. En dus vertelde ik het volgende waargebeurde verhaal: Een aantal jaar geleden zat ik, zachtjes uitgedrukt niet, zo lekker in mijn vel. Ik was ontslagen. De brievenbus lag al weken vol met ongeopende post. . Er dreigde een uithuis zetting, want geen salaris betekent, een huurachterstand. Die ochtend had mijn rolstoel kuren, de verzorging was te laat. De hond was aan de schijterij, ik had net ruzie gemaakt met mijn vader omdat hij mij behandelde als een kind van 12.Het enige leuke was dat ik die ochtend ging roeien. Ik scheurde met mijn depressieve hoofd over straat op weg naar de haven. Net voorbij het station was de weg opgebroken, ik kon met geen mogelijkheid verder! Niet over de stoep, niks de rest van de weg was een grote zandbak. Ik ging helemaal flippen, huilen, schelden, vloeken, tieren en wilde alleen maar dood! Wanhopig huilend bleef ik midden op straat staan. Een super zwangere vrouw kwam naar mij toe knielde neer bij mijn rolstoel en vroeg of ze mij kon helpen. Ik zei dat niemand mij kon helpen. Ze vertelde dat ze Christen was en vroeg of ze voor mij mocht bidden? Omdat ik dat wel lief vond knikte ik. En terwijl ze stilletjes naast me zat te bidden, hoopte ik dat ze niet daar ter plekke zou bevallen en bedacht ik me dat bidden voor mij toch niet zou helpen Als God bestond waarom was mijn lichaam en mijn leven dan zo, n puinhoop? Hoe we uit elkaar gegaan zijn weet ik eigenlijk niet meer precies. Maar later ben ik diezelfde vrouw een keer tegen gekomen bij de Evangelische Gemeente,We hadden een bijzondere maar korte ontmoeting.
Daarom is getuigen en bidden ook al lijkt het moeilijk enorm belangrijk besloot ik mijn verhaal. Wie weet had ik hier zonder dat gebed wel niet gezeten! Net als Johan vonden ook mijn huiskringgenoten dit een bijzonder verhaal.
Toen ik thuiskwam van de huiskring ging de telefoon.Het was Betty “Evelien”, zei ze; “ik had ook eens zo, n ontmoeting met een vrouw in een rolstoel. “”Ze had ook een hond. “”Kan het dezelfde ontmoeting geweest zijn?”Samen gingen we terug in onze herinnering en kwamen er achter dat Betty wel degelijk die super zwangere vrouw in mijn verhaal was! Dit vonden we zo bijzonder dat we besloten dat, dat vertelt moest worden.. En terwijl ik dit verhaal zo opschrijf. Besef ik weer eens dat God behalve de Bijbel ook je eigen levensverhaal gebruikt om mensen aan te raken, te bemoedigen en te inspireren. Het is hem zelfs nu gelukt de hoofdpersonen uit dit verhaal opnieuw aan te raken. Als dat niet geweldig is!

Reacties op dit artikel
Yellow, 2009-07-28
( 0 )

Geweldig, hoe God je leven kan leiden. Ik ben ook christen en wil dat graag laten zien in mijn leven.
Flienenschede, 2009-07-28
( 0 )

Hoi Yellow, ik vind het best moeilijk om dat te laten zien, vooral omdat ik dat nog niet zo lang ben,ik ben ook de enige in de familie, Maar daarom ben ik hier maar eens begonnen dat wel te laten zien!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl