X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Over het geloof,uitnodiging voor Jethro

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van peter1962 peter1962 Auteur op infoyo sinds
13 Augustus 2009


Bekijk het profiel van peter1962
Datum: 17-08-2009
Auteur: Peter1962
Dit artikel om Jethro uit te nodigen om in een ander artikel te praten over het geloof,want zoals Natasja aangaf,haar artikel was daar niet voor bedoeld

Het geloof in (een) God,wat beweegt mensen om te geloven en waarom zijn de ongelovigen bij voorbaat uitgesloten volgens de gelovigen.
Door de eeuwen heen hebben mensen gelooft in hun God,ik wil het beperken tot de God uit de Bijbel.
Op infoyo staat een artikel van Natasja 186 aangaande de Maya voorspelling dat de aarde in 2012 zal vergaan.
N.a.v. dit artikel werd er gereageerd door o.a. Jethro,hij is lid van de Jehovah Getuigen,hij was zich van geen kwaad bewust en ventileerde zijn overtuiging via het artikel van Natasja,dat was niet de bedoeling,daar was het artikel niet voor bedoeld.
Om toch ruimte te geven aan de discussie over het geloof en Jethro alle kansen te geven zich uit te laten open ik dit artikel.
Geloof ik in een God,nee,ik geloof in mijzelf en de mens,een God is een fantoom die in het leven geroepen is omdat mensen iets nodig hebben om aan vast te klampen,vanwege hun eeuwige vraag,waar gaan we heen als we dood gaan.
In mijn ogen is dood ook echt dood,er is geen hemel,geen hel,alles sterft,daarom,vind ik,is het belangrijk om tijdens het leven er het beste van te maken,niet voor een God,maar omdat we zo in elkaar zitten,we willen helpen.
Natuurlijk krijg je dan de discussie met gelovigen die er van uit gaan dat er een God is die hen aan stuurt,tja,in mijn ogen is dat gewoon je gezonde verstand en onderbewustzijn wat je stuurt.
De aarde en het heelal geschapen door God,als je de Bijbel leest zie je dat de schrijvers het ook niet wisten en ze zogen wat uit hun duim,in 6 dagen wordt het heelal en de aarde geschapen,na wat formules blijken de dagen ineens duizenden jaren te zijn,wellicht ook miljoenen?
God schiep adam uit aarde,tja,je schrijft de Bijbel en ineens sta je voor het feit dat er een adam was volgens de Bijbel,hoe kwam die vent daar?
Om God nog een beetje machtiger te maken verrees adam uit klei,de schrijvers van de Bijbel wisten het gewoon niet en draaiden er maar een verhaal aan,onder het mom dat God ze dat verteld had.
In het paradijs biedt een slang een appel aan aan Eva,waarom een slang en niet een lammetje,ook in de ogen van de schrijvers van de Bijbel was een slang een eng beest,dat spreekt aan.
Als je als God voor het eerst een aarde geschapen hebt met 2 mensen naar je evenbeeld,dan laat je dat niet vergallen door een slang,die eigenlijk satan is,stel je voor,je hebt je tuintje net op orde en er komt een oude vriend even met een ploeg je tuin overhoop halen,hoelang zou dat duren?
Nee,het hele geloof en ook de Bijbel is ontstaan uit de vraag die mensen stellen,waar komen we vandaan en waar gaan we heen en Jesus,God of Allah was daar een mooie oplossing voor.
Jesus zal best bestaan hebben,was wellicht zoīn type als Jomanda,of Baghwan,of wie dan ook die beweerd een halve God te zijn.
De Bijbel is het beste sprookjesboek wat ooit geschreven is,de gebroeders Grimm zijn stik jaloers.
Stel je voor dat de Bijbel begon met,er was eens,dat zou een zeperd zijn.
Voor alle gelovigen,bewijs nou eens een keer dat de Bijbel waar is en verschuil je niet achter vage theorieŽn of de zin,wij geloven.
Als ze in staat zijn om een dinosaurus op te graven kunnen ze ook gaan graven in 2000 jaar geschiedenis in Israel.
In de Bijbel mis ik iets groots,Tyrannosaurus Rex,waarom?Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl