X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bijbel en geloof, deel 2

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 19-08-2009
Auteur: Yellow
Aan de betrouwbaarheid van de Bijbel wordt vaak getwijfeld. De schepping wordt ter discussie gesteld, ook door veel christenen. Verder wordt getwijfeld aan de betrouwbaarheid van de geschiedenis, die wordt beschreven, maar ook het bestaan van God en Zijn liefde voor de mens.

Is de Bijbel betrouwbaar?

Is de Bijbel betrouwbaar? Bij herhaling wordt beweerd, dat de Bijbel is verfraaid door de mondelinge traditie, veel is herschreven, veranderd en er van alles door onbekenden is bij bedacht. De kunst van het schrijven is zeker al 5000 jaar oud. 
Een ander punt van kritiek is dat verwezen wordt naar de problemen, die zouden ontstaan bij het overschrijven van teksten zouden kunnen ontstaan. Onderzoeken naar en vergelijkingen van de hedendaagse vertalingen en de oude oorspronkelijke teksten hebben laten zien, dat beide vrijwel identiek zijn. Er zijn meer dan 5000 (soms gedeeltelijke) manuscripten en ongeveer 9000 vertalingen van de originele manuscripten.

De Bijbel is als een lamp

De Bijbel is als een lamp Als je een reis wilt maken zoek je op de kaart waar je heen wilt. Zo is het ook met de Bijbel. Hij is als een kaart, een kompas voor de richting, die je op wilt, als een licht in de nacht en een aanwijzing voor het leven, dat God voor je bestemd heeft. 
In Psalm 119 vers 105 staat: Uw Woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.
De Bijbel gaat over het fundamentele probleem van de mens, de zonde en de fatale gevolgen. De Bijbel geeft ook de oplossing van dit probleem aan: Jezus Christus. 

De Bijbel is speciaal

De Bijbel is speciaal De Bijbel is een bibliotheek van 66 boeken, met verschillende onderwerpen. Je leest geschiedenis, beschrijvingen van mensen, gedichten, liederen, gebeden, verklaringen, brieven en visies over de toekomst. De totale Bijbel is opgeschreven in een periode van 1500 jaar. De schrijvers wisten maar gedeeltelijk van elkaars bestaan en kwamen uit allerlei verschillende sociale klassen en culturen. De geschriften werden in 3 continenten geschreven, Afrika, AziŽ en Europa. Ze werden in 3 verschillende talen geschreven: Hebreeuws, Grieks en Aramees. Als je de Bijbel nauwkeurig gaat lezen, dan zie je een rode draad lopen van het eerste boek tot het laatste. 
De Bijbel is persoonlijk bedoeld en is tijdloos geldig. Het moet altijd in de context gelezen worden. Zodat er geen teksten uit hun verband gehaald worden en je een vreemde theologie krijgt. De Bijbel zelf geeft aanwijzingen hoe hij moet worden gelezen: In de tweede brief van Petrus 1 vers 20 staat: Besef daarbij vooral, dat geen enkele profetie uit de Schrift een eigenmachtige uitleg toelaat, want nooit is profetie voortgekomen uit menselijk initiatief: mensen, die namens God spraken werden daartoe altijd gedreven door de heilige Geest.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl