X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Geloof strookt soms niet met de liefde

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 11-01-2010
Auteur: Lizz
Geloven doe je met respect, met je hart en vanuit en visie dat alle mensen gelijk zijn. Het ultieme geloof bestaat niet, ieder geeft uiteindelijk zijn of haar eigen interpretatie over wat geloof met je doet. Maar soms is het heel menselijk toch een beetje te gek. Als een dochter van een gelovige man met een ongelovige vriend thuiskomt. Neem je hem op en probeer je jouw geloof over te brengen, of zet je de gezinsverhoudingen op scherp? Een dilemma.

Wat te doen

Henk komt thuis met een nieuwe vriendin. Type stoere meid die met liefde de touwtjes stevig in handen houdt. En dat heeft hij nodig. Een dame met pit. Zijn ouders halen collectief opgelucht adem dat ook deze avonturier met zo'n leuke meid thuiskomt. Maar dat is een beetje schone schijn.
De dame in kwestie komt uit een zeer gelovig gezin, maar wil zelf al jaren niet meer naar de kerk. Iedere zondag levert dat strijd op tussen haar en de rest van de familie. Vader is goed voor zijn dochter, maar ze moet wel luisteren.

Toen vader lucht kreeg van het feit dat Henk het wel heel goed kon vinden met zijn dochter, verbood hij voor haar bestwil alle omgang. Henk gaat niet naar de kerk en dat is een doorn in het oog.
Maar de avonturier laat zich niet zo snel aan de kant zetten en maakt een afspraak om de zaak uit te praten. Hij wordt ontvangen zonder koffie, maar wel met een preek. Als hij zich goed gedraagt, op zondag samen met het meiske tweemaal de kerk bezoekt en zich houdt aan alle geschreven en ongeschreven regels van het geloof, zullen ze hem tolereren. Daar stemt Henk niet mee in. Hij is gek op zijn meiske, maar wenst een eigen leven naar eigen invulling te leiden en daar hoort de zondagse kerkgang in de ochtend en avond echt niet bij. Het meiske is het roerend met hem eens.

Vader bijt Henk toe dat hij niet meer welkom is en dat hij zijn dochter (ze is 18 geweest) voor haar bestwil tegen zichzelf zal beschermen. Doet ze niet wat hij zegt, dan verkoopt hij haar paarden, krijgt ze huisarrest of wordt ze in het uiterste geval uit huis geplaatst in een ander gelovig gezin.

Henk en zijn meiske willen samen verder. Dat weten ze. Hoe, dat weten ze nog niet. En ook de ouders van Henk maken zich zorgen. Zorgen over een verbintenis waar de kerk altijd doorheen zal spoken. Zorgen dat meiske in haar latere leven veel last van haar al dan niet afgeschudde geloof zal ondervinden. En waar staat de moeder van meiske in dit geval? Het gaat toch om je kind? Op deze manier zijn alle partijen alleen maar bezig om te verliezen. Of zou de gelovige dominantie zo ver gaan dat meiske uiteindelijk 'inziet' dat ze helemaal fout bezig is en vervolgens trouwt met een jongen uit haar eigen kring?Leve de vrijheid van het geloof!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl