X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waarom Heilssoldaten geen alcohol drinken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 11-01-2010
Auteur: Yellow
Wat opvalt binnen het Leger des Heils is hun bewogenheid naar mensen, die het moeilijk hebben, verslaafd zijn of in armoede leven. Wat ook opvalt is het geit, dat als iemand heilssoldaat wordt, hij belooft geen alcohol te zullen drinken. Waarom is dat?

William en Catherine Booth

William en Catherine Booth In 1884 schreef Catherine Booth, de vrouw van William Booth, oprichter van het Leger des Heils, een artikel over het praktische geloof. In dit artikel pleit ze voor totale onthouding van alcohol voor degene, die tot geloof waren gekomen en heilssoldaat werden. In deze tijd was er op een makkelijke manier goedkope alcoholische drank te koop in de armoedewijk van Londen, East End. Ze werden geconfronteerd met de ellende in de families, waar de vader alcoholist was of soms beide ouders. Veel gezinnen leefden in een neerwaartse cirkel van armoede en alcoholisme. Het veroorzaakte veel ellende. Dit te moeten aanzien was pijnlijk voor Catherine Booth.
Veel mensen, die tot geloof kwamen stopten met drinken en begonnen een nieuw leven. Ook veel gezinnen begonnen een nieuw leven, doordat vader tot geloof kwam, niet meer dronk en zijn verantwoordelijkheid voor het gezin weer op zich nam. Ook in deze tijd helpt het Leger des Heils mensen, die verslaafd zijn om hun alcoholisme te overwinnen en een leven met God te starten.
Om goed te kunnen helpen is het goed om een voorbeeldfunctie te hebben en zelf ook niet te drinken. Het komt niet geloofwaardig over om bezig te zijn met verslaafden en dan naar de kroeg te gaan of thuis alcohol te drinken. Een heilssoldaat gelooft, dat God zijn leven heeft veranderd en toont dit door de verantwoordelijkheid op zich te nemen om geen verslavende stof als alcohol te drinken. Binnen het Leger des Heils veroordeelt men andere christenen niet, die wel alcohol drinken, omdat het duidelijk is, dat af een toe een glas wijn drinken, iemand niet tot alcoholist maakt. Maar men vindt wel, dat als men een verslaafde wil helpen, dat het beste kan als men zelf in onthouding leeft.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl