X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bedevaart, geloof of bijgeloof

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 16-10-2010
Auteur: Carina03
Jaarlijks trekken duizenden mensen naar een of ander bedevaartsoort in de hoop verhoort te worden door een Hogere Macht, sommigen komen genezen terug.

Geloof

Ik vraag me af of het geloof een zo sterk iets kan zijn dat het je inderdaad kan genezen. Steun begrijp ik, ergens moet je jezelf aan vast kunnen houden als het leven tegen zit. Het kruis dat je krijgt, zeiden ze vroeger, is nooit zwaarder dan je kan dragen. Volgens het katholieke geloof heeft elk huisje zijn kruisje. In elk geloof kan men bedevaartoorden vinden waar mensen naar toe gaan omdat het kruis dat ze gekregen hebben WEL te zwaar blijkt te zijn. Door heel Europa heen zijn bedevaartplaats te vinden. In Nederland is Bemelen een van de bekende oorden, in Belgie Banneux, in Spanje hebben ze Montserrat met de zwarte Madonna en voor ons Europeanen uiteraard het meest bekende bedevaartoord in Frankrijk, Lourdes.

Bijgeloof

Binnen de bedevaartoorden heeft de commercie toegeslagen, zo kan men in Lourdes bijvoorbeeld Lourdeswater in een fles kopen. De mensen geloven heilig dat dagelijks behandelen met het water hen zal genezen. Persoonlijk vind ik het heidens dat bedevaartoorden misbruik maken van het geloof van mensen. Misschien gelooft het bijgeloof de mensen en niet het geloof. Ik denk dat mensen die echt wat hebben nog niet genezen al zouden ze aan de voeten van Maria gaan leven, je hebt dat kruis immers meegekregen. Hoop mag je hebben, en baat het niet dan schaadt het niet maar ik vraag me af hoeveel mensen er naar terug gaan om Maria te bedanken als ze wel beterschap merken. Zelf ben ik naar Montserrat geweest, ik vond het indrukwekkend, vooral de sloten Catalanen die daar naar ik heb horen zeggen eenmaal in hun leven geweest moeten zijn net als de Islamieten naar Mekka. Een afknapper waren de opgestelde krukken en bruidssluiers van mensen die geholpen waren en de vele dingen, zelfs prentjes waar men voor moest betalen. De commercie haalt de hulp weg, HIJ heeft het zo niet bedoelt. Of ben ik nu bijgelovig?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl