X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Beeld van de Islam

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 21-10-2010
Auteur: Berto
Islam is een Arabisch woord en betekent in het Nederlands onderwerping aan God. De aanhangers van de Islam geven zich totaal over aan Gods wil en de wetten en heten dan moslims. We kennen hier in Nederland onze eigen Bijbel maar de moslims hebben hun eigen Bijbel namelijk en dat is de Koran.

De Islam

De Islam In de Koran staan volgens de Islam teksten die God via de aartsengel Gabriel aan Mohammed als profeet of boodschapper doorgaf. Mohammed was de laatste van de profeten die de geschiedenis van de doorlopende openbaring van Gods wil heeft afgesloten en bezat bovendien een Zegel der profeten. Deze Zegel der profeten zou een moedervlek zijn tussen de hals en schouders. Wie zal leven volgens de regels van de Islam zal ook geÔnteresseerd zijn in de standpunten en het leven van deze profeet Mohammed omdat deze hun geloof verkondigt.
De Islam is ooit ontstaan in de 7e eeuw ongeveer gelijktijdig met het Christendom. De Koran lijkt soms best wel veel op onze Bijbel maar heeft ook een aantal wezenlijke verschillen. Zo zegt de Koran dat de term Islam van God zelf afkomstig zou zijn. Bij de Islam wordt niet over God gesproken maar over Allah. Allah betekent in het Arabisch God. Eigenlijk hebben de moslims dus dezelfde God als die van de Joden en de Christenen. Het Christendom is nog steeds het grootste geloof op deze wereld maar de Islam is goede tweede met ongeveer 900 miljoen aanhangers. 
  
 

Gewoontes van de Islam

Een moslim heeft totaal andere gewoontes dan wij. Zo mag er alleen vlees gegeten worden wat op een bepaalde manier moet zijn geslacht. Varkensvlees is echter helemaal taboe. Ook mag er geen alcohol gedronken worden. Moslimvrouwen moeten zich zedig gedragen. Gokken is absoluut verboden. Het maken van prenten of foto's van mensen is ook niet toegestaan. Deze regels kunnen per groep wel iets afwijken.
Een moslim spreekt in het openbaar de geloofsbelijdenis uit en bidt 5 keer per dag met zijn gezicht naar Mekka gericht. Iedere moslim moet voor het bidden zich eerst gaan wassen volgens een vast patroon.
Aanhangers van de Islam vasten 1 maand per jaar en dat wordt de Ramadan genoemd. Bovendien wil iedere moslim minimaal een keer in zijn leven naar Mekka op bedevaart. Moslims geven ook geld of voedsel aan de armen.
Moslimjongetjes moeten worden besneden voordat ze de leeftijd bereiken van 7 jaar maar dat gebeurt in de praktijk al vaak snel na de geboorte. De Islam zegt dat ze dan echte mannen zullen kunnen worden.
Een overledene wordt bij de Islam gewassen, geparfumeerd met oranjebloesemwater en vervolgens in doeken gewikkeld. Dan wordt er gebeden en vervolgens moet het lichaam op de goede manier in het graf worden gelegd. De voeten liggen dan schuin naar beneden en het gezicht ligt in de richting van Mekka. 
Het offerfeest is een belangrijk feest. Er wordt dan een dier geofferd omdat Abraham bereid was om zijn enige zoon aan Allah te offeren. Het suikerfeest is ook een belangrijk feest van de moslims. Dan wordt er gevierd dat de Ramadan is afgelopen.  

Reacties op dit artikel
Atal, 2011-04-26
( +1 )

Een goede artikel.

alleen ik wil er nog bij toevoegen dat de aantal van Moslims or in Islam gelovende is ietsjes gestegen in de afgelopen jaren heb op wikipedia.org gelezen het aantal is nu op: 1.57 Miljard in 2009.
source: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Muslim_population

dit is misschien ook een leuke artikel op CNN gevonden (in het Engels)
http://religion.blogs.cnn.com/2011/01/27/world-muslim-population-doubling-report-projects/
Hoigast, 2012-01-17
( -1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl