X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Pas je aan, aan de groep

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 01-01-2009
Auteur: Normyo
Dat is eigenlijk het belangrijkste wat we als maatschappij nieuwe leden leren. Het blijkt uit de manier waarop we onze kinderen opvoeden. Het blijkt uit de manier waarop we nieuwkomers behandelen, als ze zich op de manier blijven gedragen, die zij geleerd hebben. Maar is het wel zinvol?

De zin van aanpassing

Aanpassing is natuurlijk niet helemaal zinloos. Binnen de groep leer je allerlei dingen, die handig zijn om te overleven. Hoe voorkom je dat mensen boos worden? Hoe ga je om met je eigen emoties? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg geld verdiend? Door je aan te passen krijg je de kans om een taal te leren, waarmee je je wensen verstaanbaar kunt maken. Door je aan te passen wordt je beschermd door je omgeving tegen gevaren van de natuur en de maatschappij. Aanpassen heeft dus allerlei voordelen.

Het nadeel van aanpassen

Helaas heeft aanpassen echter niet alleen maar voordelen. Zo vernietigt aanpassen het vermogen van mensen om om te gaan met verandering. Hoe beter mensen zijn aangepast hoe meer bescherming ze eigenlijk nodig hebben tegen de natuur.

Hoe beter de aanpassing is gelukt, hoe moeilijker mensen het vinden om met afwijkingen om te gaan.

Aanpassing verhoogt de kans op mislukken, omdat ook binnen de maatschappij de verschillen nog altijd groter zijn dan de overeenkomsten. Kijk maar eens naar hoeveel moeite Nederlandse westerlingen hebben in het omgaan met Nederlandse oosterlingen. Westerlingen hebben geleerd dat oosterlingen achter lopen. Waar dat vandaan komt weet ik ook niet, maar misschien komt dat nog uit de middeleeuwen of uit de gouden eeuw. In ieder geval is het gevolg, dat sommige westerse Nederlanders moeite hebben om oosterse Nederlanders op een normale manier te behandelen.

Maar niet alleen tussen westerse en oosterse Nederlanders zie je problemen door ons aanpassingsgedrag. Zo kunnen Rotterdammers bijvoorbeeld zonder problemen ruzie krijgen met Amsterdammers, alleen maar omdat de Amsterdammers voor Ajax zijn. Terwijl diezelfde Rotterdammers het vreemd zouden vinden als een Amsterdammer voor Feijenoord zou zijn.

Ons aanpassingvermogen heeft ons blind gemaakt voor het zien van onze overeenkomsten. We zien namelijk niet meer dat alle partijen Nederlanders zijn of van voetbal houden.


Reacties op dit artikel
Lonneke, 2009-01-02
( 0 )

Mensen willem ook bij een groep horen om iemand te zijn.
Om saamhorigheid te vinden.
Ze vergeten dat ze op zichzelf ook al iemand zijn.
Normyo, 2009-01-05
( 0 )

Precies, je hoeft niet eerst lid van een groep te zijn, om iemand te zijn. Dat betekent natuurlijk niet, dat je vervolgens geen lid mag zijn van een groep. Je moet het alleen niet omdraaien.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl