X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Geld en de waarheid

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 12-01-2009
Auteur: Normyo
De mens heeft als norm, dat de waarheid boven alles gaat. Hoe erg het ook mag zijn, wat we gedaan hebben, als we maar de waarheid spreken, dan is het goed. Niet voor niets: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achter haalt hem wel. Het vreemde is echter, dat we deze norm plots loslaten als de kans bestaat dat we straf krijgen. Want waarom geldt opeens de regel: in liefde en oorlog is alles geoorloofd? En dan vergeten we er vaak nog eentje: Zaken zijn zaken.

De waarheid

Waarom vinden mensen het belangrijk dat altijd de waarheid gesproken wordt? Het grootste deel van de tijd liegen we zelfs tegen onszelf. Als we in de spiegel kijken zeggen we niet: Kijk een gemiddeld mens, daarvan lopen er nog duizend rond op deze planeet.

Nu is er natuurlijk geen enkel probleem om tegen onszelf te liegen. Het enige slachtoffer zijn we zelf. Maar waarom vinden we het dan zo noodzakelijk om tegen elkaar te liegen. Vaak wordt dan als antwoord gegeven, dat een leugentje om best wil de lieve vrede bewaard. Maar waarom mag ik niet van mening zijn, dat ik dat wat een ander draagt niet mooi vind? En vooral waarom mag die ander dat niet weten? Die ander hoeft toch niet meteen naar huis te rennen en iets anders aan te trekken? Of vinden we dat juist wel? Vinden we dat onze mening zo belangrijk is, dat de ander hem zich meteen moet aantrekken en ter plekke van kleren moet veranderen?

Dus eigenlijk is de waarheid niet zo belangrijk, want de goede relatie met onszelf is veel belangrijker. En die schijnen we alleen te kunnen hebben, als we de waarheid over onszelf niet kennen.

Zaken zijn zaken

Maar de waarheid wordt nog meer het kind van de rekening, als het gaat om zakendoen. Plots is de waarheid niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk het kind van de rekening. In zaken doen is het gerechtvaardigd om de waarheid geweld aan te doen, als daar geld mee gemoeit is. Zo hoef ik niet tegen een klant te zeggen, dat ik bijna failliet ben, maar dat ik wel graag wil, dat hij van tevoren betaald. Zo hoef ik niet tegen een klant te zeggen, dat het product wat ik verkoop een gevaar voor het leven inhoud, zelfs niet als de klant daar om vraagt. Ik hoef nieuwe werknemers niet te vertellen, dat de vacature is ontstaan, omdat de chef van de afdeling een ongelikte beer is. Zelfs niet als de werknemer komt klagen, dat zijn chef iedereen uitscheld. Ik hoef sollicitanten niet te vertellen, dat ik een achtergrond onderzoek naar ze heb laten uitvoeren. Zelfs niet als het functie is, waar niet met bedrijfsgeheimen gewerkt wordt. Ik mag proberen om mijn klant zijn wettelijke rechten te onthouden. Zelfs als de klant er zelf mee aankomt zetten. Ik hoef de waarheid over mijn product niet te vertellen, zelfs niet als het al mooi genoeg is van zichzelf. Ik mag zelfs proberen om een beeld bij mijn klant te scheppen, dat helemaal niets te maken heeft met mijn product.

Hoe kan het dan toch zijn, dat werkgevers verwachten, dat hun werknemers de waarheid gebruiken in hun relatie met hun werkgever? Is geld dat echt allemaal waard?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl