X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Lets shoot the messenger

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 27-01-2009
Auteur: Normyo
Dit is binnen veel organisaties de meest gebruikte manier om informatie, die ongewenst is buiten beeld te houden. Kijk maar eens hoe de overheid omgaat met klokkenluiders. Of neem het voorbeeld van de 14jarige die een avondje meeloopt met de politie in Chicago.

De boodschap en de boodschapper

Eigenlijk houden mensen er niet van om boodschappen te horen, die niet binnen hun wensen wereld valt. Dus als ik verwacht een miljoen te gaan krijgen uit een erfenis, dan wil ik niet horen, dat ik daar successierechten over moet betalen. Onze techniek daarvoor is veel beter dan de 'nananana, ik kan je toch niet horen, met mijn vingers in mijn oren' techniek van de zes jarige. We blokkeren de informatie gewoon.

Maar dat geldt voor onwelgevallige informatie, waarbij we weten dat we er niet om heen kunnen. Binnen organisaties zie je echter vaak een andere techniek toegepast worden. Organisatie leden die met informatie komen, die we eigenlijk niet willen horen, worden niet ontvangen. Of ze worden na het leveren van hun informatie, met allerlei oneigenlijke vragen buitenspel gezet. Of ze worden ontslagen. Of ze worden afgedaan als onwetend, dom, beginner of sukkel. Of hun uitspraken worden weggepraat met uitspraken als: "Zo doen wij dat hier altijd en het is nooit fout gegaan." "Zo'n vaart zal het niet lopen, en tegen de tijd dat het nodig is, hebben we genoeg tijd om te reageren."

Maar het liefst zouden we de boodschapper ontslaan, verbannen, dwingen te verhuizen naar een ander land. Of zoals de overheid met de klokkenluider van de bouwfraude wilde doen, vervolgen, zodat je hem geen vergoeding hoeft te betalen voor de besparing die hij de overheid heeft opgeleverd.

De reactie

Kunnen we er eigenlijk wel iets aan doen, aan die afwijzende reactie bij negatieve berichten? Natuurlijk wel, het is gewoon een kwestie van willen.

Ten eerste moet je de boodschap niet persoonlijk nemen. Je kunt als mens nu eenmaal niet alles in de hand hebben en controleren. Dus er zal altijd ergens iets misgaan. Maar dat betekent natuurlijk niet, dat jij de schuld daarvan bent.

Ten tweede moet je de boodschap niet als iets negatiefs ziens. Het is niet zo, dat omdat iets negatief klinkt, dat het daarom negatief is. Vaak is een negatieve situatie een vermomde kans. Het is een opening om een verandering aan te brengen. Het is een situatie gevuld met energie, omdat iedereen die er bij betrokken is, gemotiveerd is om mee te werken aan de verandering. En laten we maar eerlijk zijn, de mensen die de situatie willen laten zoals die is, hebben er alleen maar voordeel van. Maar als er maar één persoon is, die ergens voordeel van heeft, waarom moeten er dan tien mensen onder leiden?

Het is dus nergens voor nodig om de boodschapper te negeren of te ontslaan of zelfs maar te vermoorden, als je maar open wilt staan voor de kansen die je krijgt door de boodschap.

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2012-02-01
( 0 )

De boodschapper is vaak de lul, eigenlijk altijd wel.

Maar dat komt omdat het over grote deel van de mensheid de boodschapper niet steunt.
Het hoort eigenlijk all for 1 and 1 for all te zijn alleen deze wereld is schijnheilig zelfs ons eigen broeders zijn verloederd door deze staat van wezen en leven.
Ze denken dat ze dat ene momentje van geluk kunnen behouden maar dat zal ze net zo snel vergaan als dat ze het verkregen hebben.

Iedereen denkt en voelt het zoals jij het beschrijft, waarom gaan we nog naar ons werk dan.
waarom betalen wij belasting waar het leger wat ons onder de duim gaat houden van onderhouden word.
Waarom betalen wij voor agenten die ons individueel nog zeker 2 keer zoveel kosten.

Waarom gehoorzamen wij de belachelijk mensen wetten ipv de heerlijke goddelijke?

Het enige wat mensen hoeven te doen is accepteren dat we moeten leren uit het leven en niet van het gebouw.
Mensen die al 20 jaar vast geroest zitten in een gebouw kunnen jou alleen leren hoe je minder snel verteerd.

En hoe je onderhoud pleegt aan je harde schijf.

Maar hoe je gezond blijft in je denken, of lichamelijk, dat zullen ze je niet leren op school, of op je werk.

Daar zul je interesse in moeten hebben.

Maar dan zal je in alle eerlijkheid moeten stoppen met alles wat schadelijk is voor zowel je denken als je lichamelijk welzijn.

Bedankt voor je verhelderende stuk

one love
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl