X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Molukkers en Marokkanen in culemborg

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Micmer Micmer Auteur op infoyo sinds
06 September 2009


Bekijk het profiel van Micmer
Datum: 15-09-2009
Auteur: Micmer
Groot in het nieuws op dit moment de jongeren van marokkaanse en Molukse afkomst die elkaar opzoeken door een auto die beschadigt is geraakt.  Tja dan is het toch wel duidelijk dat het toch dieper zit dan dat dit alleen om de auto zelf gaat!

Politie aanwezig!

Blijkbaar leert de politie toch wel een beetje over hoe jongeren denken in dit soort situaties! Het is nu in het nieuws dus kan je verwachten dat het de komende tijd niet rustig zal worden in het gehucht Culemborg. Waarom? Het antwoord daarop is eigenlijk heel eenvoudig maar voor de oudere generatie niet voor te stellen. De jongeren komen in het nieuws en zo kunnen ze gaan opscheppen over hoe gevaarlijk ze zijn. Triest maar waar.

Wegpesten!

Op het nieuws heb ik op dit moment een Molukse man gezien die vertelt dat Molukkers niet weg te pesten zijn, wat dus de indruk wekt dat de Marokkaanse afgevaardigden de schuld hebben en rotzooi schoppen. Nu heeft de Marokkaanse gemeenschap al de schijn tegen, dus ben ik eigenlijk wel benieuwd wat zij er eigenlijk op te zeggen hebben. Waarom krijgen we niet iemand van hun kant te zien met een uitleg? Tja dat is en blijft de vraag, maar ik vind het wel heel toevallig!

Reacties op dit artikel
Ferry, 2009-09-16
( +5 )

Molukkers uit heel Nederland wacht tot die Molukse kerk in de Molukse wijk van Culemborg in de vik gaat , of tot de ramadan voorbij is zodat de Marokkaanse groep op volle kracht zal zijn. Hoe grote vechtpartijen te organiseren hoef je Molukkers niets uit te leggen. Dat is deze generatie met de paplepel ingegoten aangezien een relatief groot deel van de Molukse jongeren bij de hooliganafdelingen van Ajax, Feyenoord en andere clubs zitten. Ook word er vaak tussen Molukse wijken onderling gevochten, bijna elk Molukse feest of Molukse voetbaltoernooi loopt tegenwoordig compleet uit de hand door ruzie tussen rivaliserende Molukse wijken of kampen. Ouderen die gewond raken, zelfs soms kinderen die gewond raken door glasscherven of hamers die door de lucht vliegen. Het word anders wanneer het gaat om ruzie tussen Molukkers en andere. Dan zijn alle Molukse wijken hun vete met elkaar vergeten, en staat ze naast elkaar als een eenheid die je alleen in legers tegenkomt.

Het gesprek van gisteren tussen de burgemeester, Marokkanen en Molukkers is op niets uitgelopen. De burgemeester vertelde de media dat beide partijen elkaar de handen hadden geschud. Het tegendeel blijkt waar te zijn. In de zaal zat het vol met Marokkanen, en er waren maar 4 Molukkers. Doordat de Marokkanen in de meerderheid waren, stelde de burgemeester zich partijdig op jegens de Molukkers en behandelde ze onrespectvol. Hierop verlieten de Molukkers vrijwel direct de zaal nog voor het gesprek goed op gang kon komen.

Inmiddels heb ik uit bronnen vernomen dat de driehoek, 3 Molukse wijken in het noorden van het land, een kleine bijeenkomst hebben gehad. Jongeren uit de wijken Assen (grootste Molukse wijk van Nederland), Bovensmilde en Groningen hebben in Assen vergaderd. Ze wachten op signalen vanuit Culemborg om die kant op te gaan.

Er zullen vast wel meerdere Moluksewijkcoalities met elkaar vergaderd hebben. Met Molukse wijkcoalities bedoel ik het samenwerkingsverband tussen de Molukse wijken per provincie.

Zoals ik al zei, Molukkers in heel Nederland zijn in hoogste staat van paraatheid. En het is dat ze ruzie hebben met de Marokkanen, anders was de ME de Molukse wijk uitgetrapt. De ME komt namelijk nooit zonder slag of stoot een Molukse wijk in. Dit heeft te maken met de geschiedenis en daar wil ik nog wel een keer verder op ingaan.

Verder heeft dit incident niets met racisme te maken. Molukkers komen gewoon voor elkaar op, dat is alles, zo zijn Molukkers altijd al geweest. Je kan jaren niets van ze horen, en ineens zijn ze er weer.
Micmer, 2009-09-16
( 0 )

Ferry,

van mij mag je verder vertellen. Het gedeelte hooligans is mij wel bekend als rotterdammer maar hou me op de hoogte oke?
Uit de wijk, 2009-09-16
( 0 )

De marokkanen hebben niet alleen de schijn tegen het is gewoon zo!
Ze hadden het stoer in hun hoofd gehaald om de Molukse straat in te lopen met een groep en stenen te gooien.
Was dus een grote fout van hun kant, want kijk wat er aan de hand is.
En voordat iemand wat zegt...ik woon in die straat...
Ferry, 2009-09-16
( 0 )

Http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/356051/Burgemeester-Culemborg-te-optimistisch.htm

Alex, 2009-09-16
( -1 )

Dan komen die marokkaanse gangsters uit de grote vier steden dan ga je zien
Uit de wijk, 2009-09-16
( 0 )

@Alex: Wat gaan we zien?
Ferry, 2009-09-17
( +2 )

'Gewone vechtpartij' ontaardt in etnisch conflict

woensdag 16 september 2009 09:02

CULEMBORG - Er hoefde maar één vonkje over te spatten en heel Terweijde was in vuur en vlam gevlogen. Zoveel is inmiddels duidelijk na een rumoerige week waarin het een aantal keren bijna tot een heftige confrontatie kwam tussen Marokkanen en Molukkers en waarin gemeente en politie zich tot het uiterste moesten inspannen om te proberen de verstoorde balans recht te trekken. De politie houdt de boel ondanks het wankele evenwicht nog steeds scherp in de gaten. Zaterdagavond stond de ME paraat. Met name in de nabijheid van de Diepenbrockstraat waar een groep van ongeveer tachtig Molukse bewoners zich op straat bevond. De Culemborgse Courant was die avond ook in de wijk en proefde de zichtbare emoties. Een reportage over wat naar men hoopt het sluitstuk is van een periode vol onrust en instabiliteit.

door Yolande van Erp en
Erik de Bruin

We hebben afgesproken bij een Molukse man die zichzelf het verlengstuk noemt tussen politie en jeugd. Hij zegt geen oplossing te kunnen bedenken. ,,Ze zijn te diep bij ons binnengedrongen. De enige oplossing is dat ze ons met rust laten." Twee mannen die deel uitmaken van de Marokkaanse gemeenschap en met wie we eerder op de avond hebben afgesproken reiken juist de hand. ,,Laat ze naar ons komen, dan eten we gezamenlijk en praten we het uit. Het is een ordinaire ruzie geweest tussen twee snotneuzen."

Grimmige sfeer
Het eerste wat opvalt zijn de donkere straten in dit gedeelte van Terweijde. Het is inmiddels zaterdagavond na half negen, maar er brandt geen enkele lantaarnpaal. Het is donker en de sfeer voelt grimmig. We zijn inmiddels op de hoogte dat er 'wat zou kunnen gebeuren' die avond. Een paar Molukkers zijn op straat te vinden en er is politie op straat. Over de aanleiding van het conflict klinkt in beginsel een eenduidig verhaal. Een 16-jarige jongen van Marokkaanse komaf en een 16-jarige jongen van Molukse komaf kregen zondagavond 6 september ruzie in een shoarmazaak. ,,De Molukse jongen is teruggekomen met zijn broer waarna ze de Marokkaanse jongen in elkaar hebben geslagen. Een dag later is een steen gegooid tegen een auto. Eigenlijk gaat het om een kleine schade van hooguit driehonderd euro aan een auto die normaal is verzekerd", aldus de Marokkaanse mannen, die liever niet met hun naam in de krant komen. Dat de Molukse jongen zijn broer erbij haalde en dat de Marokkaanse jongen in elkaar werd geslagen, laat de Molukse man, die liever anoniem blijft, in het midden. ,,Feit is dat hier een auto is vernield. En dan gaat het er niet om dat het een kleine schade is: het feit is dat Marokkanen in onze wijk zijn gekomen, met stenen hebben gegooid en vervolgens wegrenden. Lafaards zijn het. Dat moet je niet met ons doen. Wij laten niet met ons sollen. Dit vraagt om represailles'', vertelt de woordvoerder, die we voor het gemak maar even 'S' noemen. Later die maandagavond hebben volgens hem nog een groep Marokkanen via de Terweijdelaan geprobeerd de Molukse wijk in te komen. ,,Provoceren, dat is wat ze doen. Dat kunnen ze misschien doen bij Nederlanders, maar niet met ons.''

'Niet bang'
Voor die bewuste zondagavond waren volgens 'S' geen noemenswaardige spanningen tussen Marokkanen en Molukkers. Maar dat is inmiddels wel anders. Er hoeft maar iets te gebeuren en het gaat helemaal mis, zo laat hij weten. ,,Al zit er maar een barst in onze kerk dan weten we ze te vinden. Dan is het oorlog." Dat het dan niet met de blote vuist wordt uitgevochten blijkt als 'S' het heeft over kapmessen. De emotie zit diep. Hier is geen sprake van zomaar een ruzie. ,,We zijn op onze ziel getrapt.'' Bang zijn ze echter niet, zoals in sommige media werd bespiegeld. ,,Het irriteert ons mateloos dat wordt gesuggereerd dat de Molukkers zich bedreigd voelen. Wij zorgen voor onze mensen, met name voor de ouderen, zodat ze veilig kunnen slapen."

Hooligans
Ook de Marokkaanse mannen beamen dat voor deze ruzie nooit spanningen zijn geweest: ,,Toen de burgemeester maandagavond bij ons in de moskee kwam, hebben we gezegd dat we onze verantwoordelijkheid willen nemen. Laat ze maar komen dan lossen we het op. Dan praten we erover en gaan we over tot de orde van de dag: hard werken en geld verdienen. Terug naar de situatie zoals het was. We hebben altijd goed samengeleefd. We hebben de jongeren gesproken en die zeggen dat om een gewone vechtpartij gaat. Vanwege de ramadan was het een late dienst. We kwamen om elf uur uit de moskee en wilden onze ouders naar huis brengen. Ineens werden we door zo'n vijftig Ajax-hooligans bekogeld met bakstenen. Het leek wel de Middeleeuwen. We zagen allemaal personen met kapmessen en de ME deed niets. We begrijpen niet dat ze niet keihard hebben opgetreden tegen die hooligans. Als zij er niet waren geweest was het probleem allang opgelost. De Molukse gemeenschap moet optreden tegen de persoon die deze gasten naar Culemborg heeft gehaald." De Marokkaanse mannen weten om wie het gaat. ,,Hij is zelf een hooligan en heeft een strafblad van hier tot Tokio. Typ zijn initialen in op internet en je weet genoeg. Die jongen staat in hoog aanzien en kan een beroep doen op zijn maatjes uit Amsterdam als hij hulp nodig heeft. Maar het is hier geen voetbalstadion. Wat hebben onze ouders ermee te maken? Ze zijn doodsbang. Maandagnacht hebben ze geen oog dichtgedaan. We hebben het hem op de man af gevraagd. Het enige wat hij zei is dat hij zichzelf moet verdedigen. Maar waarom? Zijn broertje heeft ruzie en hij gaat verhaal halen."
Ze vervolgen: ,,Er is geen dreiging van onze kant. We zijn kwaad, maar ook bang. We hebben signalen gekregen dat vanavond weer honderd hooligans naar Culemborg komen. Van onze kant willen we dit graag uitpraten en het liefst zo snel mogelijk. Het kan écht escaleren."

Tumult
We vragen het 'S' rechtstreeks: Is er een oplossing?. ,,Wij vertikken het een oplossing te bedenken. Ze hebben ons op onze ziel getrapt. De enige oplossing is de betreffende Marokkanen onze wijk in te sturen. Daar weten we wel raad mee.'' Feit is dat de Molukkers niet (meer) met zich laten sollen. ,,De Marokkanen zijn te ver gegaan. Een baksteen door de ruit of zelfs provocerende geluiden tegen ons (ze maken apengeluiden als ze ons zien) en de tolerantiegrens is bereikt. Dan is het oorlog.'' Dat het die kant al begint op te gaan blijkt als we het gesprek afronden en weg willen gaan. Er is tumult buiten en het blijkt dat een aantal Marokkanen zich heeft laten zien in de wijk en dat Molukkers er achteraan gaan. Tientallen Molukkers staan in de donkere straten en S wijst om zich heen en laat zien dat iedereen paraat en alert is. ,,Dat blijft zo'', besluit hij terwijl hij ons veilig de wijk uitloodst. Twee uur later grijpt de ME in en kunnen de gemoederen worden gesust. Maar voor hoe lang?
Uit de wijk, 2009-09-19
( 0 )

Dat stukje over die hooligans zijn leugens!
Het was iets anders, maarja als die marokkanen zielig willen doen, zijn niet anders gewend.
Jack, 2009-09-22
( 0 )

Alex,

vraag gelijk ff aan die zgn gangsters uit 4 grote steden wie SATUDARAH is? Ik zal je het antwoord geven: "wat3 sachabi, jij klotzak, jij zelf weten, tegen hun is Haram, Sukran laaters"..............Soefffff...........
R.m.s.-burger in ballings, 2009-10-29
( +1 )

Van een etnisch conflikt is helemaal geen sprake. Gelul!!! De Nederlandse pers en- media probeert verwarring te gaan zaaien binnen beide gemeenschappen, door een verkeerd beeld te schetsen. Belachelijk!!!!
Indo, 2009-11-04
( -1 )

Geef mij maar een marokkaan. dan een molukker, molukkers zijn schijtluizen durfe alleen als ze in een groepje en ze wille graag bij nederlanders horen maar horen daar niet bij.. ze lijke op chinese apen.
Trotse marokaan, 2009-12-15
( +1 )

Wie dit geschreven heeft wil allen de marokanen zwart maken lang niet alle marokanen zijn zo als ze in het verhaal hebben beschreven.
Ali mehmet, 2010-01-05
( +1 )

Die Marokkantjes hebben het niet eens door dat hun moeders en zusters vreemdgaan, ook met atletisch gespierde, intelligente knappe Molukkers. Alleen jammer dat die vrouwen zich niet scheren...
Heleen, 2010-01-05
( +1 )

Nou geef mij maar die gespierde atletisch gebouwde, intelligente, knappe Molukse mannen, dan die bleke geite-neu.... uit de Marrokkaanse bergen met hun ingedeukte schedels aan de achterkant. Laat ze zelf maar letten op hun overspelige vrouwen.
Amsterdam xxx, 2010-01-05
( 0 )

MOCROS 4 Life Respect Vanuit Amsterdam Fuck diiee Spleetogen
We are the best!!!, 2010-01-12
( 0 )

Marokkaanen zijn de beste
Rode kaart, 2010-01-30
( +1 )

Als iemand denkt dat er rode kaarten uitgedeeld moeten worden dan kan dat op http://www.rodekaart.nl
Klik op aanleveren.
Anak maluku, 2010-02-08
( +1 )

Bericht van 2009-11-04 is nonsens, Indo ? Is voor jouw dan In Nederland Door Omstandigheden(INDO). Dus klets niet zomaar over Molukkers, ja!? Lees eerst maar waardoor de Molukkers hier in Nederland noodgedwongen zijn terecht gekomen. Mijn ouders hebben het niet gewild om i Nederland te (ver)blijven. Veroordeel niet te snel.
Trouwens vraag ook maar hoe je ouders hier in Nederlnd terecht zijn gekomen?
Fuckk, 2010-05-19
( +1 )

HELEEN, ingedeukte schedels is een term die uit de jaren 80 tegen turken werd gebruikt.
net zoiets als: turkie turkie is niet dom, want hij heeft een pamper om.

maar gioed ik begrijp je absolute haat en je smart om een rassenoorlog te zien ontketenen, gezien je emotionele stokerij.
Ambo, 2010-06-07
( 0 )

HELEEN en jij hebt en ingedeukte r..t en k.t
Ambo, 2010-06-07
( +1 )

He megmet wat denk je dan niet van de turkse vrouwen en meisjes.
die zijn wel lekker glad hmmmmmm
Anti-turken, 2010-07-31
( 0 )

Haha die mehmet, grappige turk dat je er bent met je plathoofd.
turkie turkie is niet dom, want hij heeft een pamper om.
leve de jaren 80
Sem.k, 2011-02-23
( +1 )

Kan iemand mij alsjeblieft uit legge wat de oorzaak is want ik weet er heel weinig over en op google praten ze alleen met dure worden waar ik niets van snap
Maluku assen, 2011-08-11
( 0 )

JULLIE MAROKANNEN HEBBEN GELUK DAT WE ZIJN GESNAPT OP SNEL WEG ANDERS WAS T HUIZEN MET SCHOTELS VERBRANDEN ! ASSEN/BOVENSMILDE/GRONINGEN/DEVENTER HAAT AAN DIE KANKER MAROKANEN IS ER WEER EEN CONFLICT DAN IS T AAN JULLIE KOMEN RARE TAFERELLEN MENA MURIA
Maluku assen, 2011-08-11
( 0 )

JULLIE MAROKANNEN HEBBEN GELUK DAT WE ZIJN GESNAPT OP SNEL WEG ANDERS WAS T HUIZEN MET SCHOTELS VERBRANDEN ! ASSEN/BOVENSMILDE/GRONINGEN/DEVENTER HAAT AAN DIE KANKER MAROKANEN IS ER WEER EEN CONFLICT DAN IS T AAN JULLIE KOMEN RARE TAFERELLEN MENA MURIA
Maluku assen, 2011-08-11
( 0 )

ASSEN BOVENSMILDE GRONINGEN DEVENTERStaat klaar vo0r een slachveld als is onderling vaak gezeik over clubs GAE FC Grunn Afca noem maar op in zulke situaties sluiten we de handen in 1 en dan gaan we ervoor wij molukkers deinzen nergens voor teruggg als wij hier weer worden getipt om naar culemborg te komen staan we klaar voor de strijd dus marokantjes maak geen kennis met ons army uit hooge noorden ! laat utrecht roffa damsco denhaag komme die kk mocros gaan zien
Maluku assen, 2011-08-11
( 0 )

ASSEN BOVENSMILDE GRONINGEN DEVENTERStaat klaar vo0r een slachveld als is onderling vaak gezeik over clubs GAE FC Grunn Afca noem maar op in zulke situaties sluiten we de handen in 1 en dan gaan we ervoor wij molukkers deinzen nergens voor teruggg als wij hier weer worden getipt om naar culemborg te komen staan we klaar voor de strijd dus marokantjes maak geen kennis met ons army uit hooge noorden ! laat utrecht roffa damsco denhaag komme die kk mocros gaan zien
Maluku vaassen, 2011-08-11
( 0 )

@ maluku Assen / wij zijn t met jullie eens Wij Vaassen Eerbeek Apeldoorn Staan ook klaaar voor slachtveld ! mena muria
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl