X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Uitspraken die zichzelf tegenspreken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 15-01-2010
Auteur: Normyo
De mens gebruikt soms met liefde uitspraken die eigenlijk zichzelf tegenspreken. Ik zou ook kunnen zeggen: Als je zon uitspraak gebruikt hebt, dan heb je jezelf meteen tegengesproken. Bijvoorbeeld tegen iemand zeggen dat hij zijn eigen leven moet leiden. Tja, helaas is dat het enige wat mensen kunnen, ze kunnen alleen hun eigen leven leiden.

Nog wat uitspraken

We hebben er dus een handje van om iets te zeggen waarmee we eigenlijk iets anders willen zeggen, maar meteen onszelf de mond hebben gesnoerd.

Wat zou je zeggen van de uitspraak:
Hou rekening met mij?
Eigenlijk kun je dan meteen de vraag terug verwachten:
Waarom moet ik rekening houden met jou? Waarom hou je geen rekening met mij?

Maar wat bedoeld iemand hiermee te zeggen. Waarom vraag je aan iemand anders om rekening met je te houden? Zeker als je helemaal gezond bent en bij je verstand is eisen dat anderen rekening met je houden een vreemde vraag. Je kunt toch voor jezelf opkomen als dat nodig is. Wat niet betekent dat het slecht is om rekening met elkaar te houden. Maar in de meeste gevallen houden de meeste mensen wel rekening met elkaar en hoef je dus helemaal niet aan anderen te vragen om rekening met je te houden. Wat deze uitspraak eerder duidelijk maakt, is dat je niet voor jezelf durft op te komen. Je vraag de ander dus om je niet voor het blok te plaatsen, zodat je niet voor jezelf hoeft op te komen.

Een andere uitspraak is:
Wie ben jij om dat te zeggen?

Deze uitspraak is vaak bedoeld om duidelijk te maken dat iemand het niet eens is met wat de ander zegt. In plaats van op de uitspraak in te gaan, wordt er op de man gespeeld. Maar tegelijkertijd wordt er gesteld dat iemands status bepalend is om gebruik te mogen maken van de vrijheid van meningsuiting. Waarmee je door de uitspraak te gebruiken ook meteen je eigen status ter discussie stelt. Want wie ben jij om de vraag te stellen over het recht van de ander om zich uit te spreken?

Verder heb je dan nog het advies:
Je moet rekening houden met anderen mensen, zeker als je ze niet kent.

Vervolgens vraag ik me dan af, waarom de persoon die dit advies geeft niet zelf rekening houdt met anderen. Want wat de persoon schijnbaar wil zeggen, is dat ze zich gekwetst voelen door wat je hebt gezegd. Maar in plaats van hun pijn uit te spreken, zodat je weet wat je gedaan hebt, adviseren ze je hoe je met andere mensen om moet gaan. Waarmee ze aangeven dat jij niet weet hoe je met mensen omgaat en je dus kwetsen. Tja, blijkbaar is het moeilijker om dit advies te volgen, dan het uit te spreken.

Of wat zou je zeggen van de uitroep:
Wees niet zo emotioneel.

Een uitroep die vaak gebruikt wordt op momenten dat iemand zelf emotioneel is en het niet wil laten merken. Om dat te voorkomen mogen anderen hun emoties niet tonen. Het gevolg van het gebruik van deze uitroep is dan vaak weer, dat de ander juist emotioneel wordt.

Dan hebben we nog de uitspraak:
Gedraag je.

Deze wordt vaak door ouders gebruikt tegenover kinderen. Het vreemde is echter, dat zodra je deze uitspraak gebruikt, gedraag je je dus niet, want je hoort anderen niet op hun fouten te wijzen in het openbaar. Tenminste in Nederland hoort dat niet.

Je hebt ook eentje die je vertelt om anderen niet te kwetsen.
Hou rekening met de gevoelens van anderen.

Natuurlijk is het goed advies, maar houdt de gebruiker van dit advies wel rekening met het gevoel van de ontvanger van het advies.

Zo heb je ook de uitspraak als iemand het gevoel heeft dat hij niet geaccepteerd wordt:
Je moet anderen accepteren zoals ze zijn.

Vaak betekent dit dat de persoon die het zegt, de ruimte wil krijgen om te doen wat hij wil, zonder de ander te hoeven accepteren. Verder laat hij meteen merken dat hij de ander niet accepteert zoals hij is, want anders zou hij dit advies niet hoeven geven.

Nog eentje je dan:
Wat zit je nu te zeuren?

Volgens mij zit je zelf te zeuren, zodra je begint te roepen dat iemand anders zeurt. Waarmee je dus meteen jezelf verbiedt om te zeuren, want dat is eigenlijk wat mensen bedoelen te zeggen als ze de vraag stellen.

Zo zijn er nog wel een paar uitspraken te bedenken, die mensen er uitgooien waarschijnlijk omdat ze hun ware gevoel niet willen vertellen of omdat ze niet durven te zeggen wat ze echt bedoelen. Hoewel het ook gewoon kan samenhangen met het feit dat ze niet hebben nagedacht over wat ze eigenlijk wilden zeggen.

Reacties op dit artikel
Moi, 2011-03-12
( 0 )

als ik dit zo lees, zou het dus beter zijn helemaal niets meer
te zeggen tegen elkaar.
het spijt me toch echt, maar als ik iemand over iets hoor zeuren en
ik zou daar wat van zeggen, ben ik dan ook meteen maar een zeur,
bedoel je dat?
haha wil ik nu ff zeuren..
Erik, 2013-10-05
( 0 )

serie vreemde vervormingen van werkelijkheid hier.. Wat dacht je van deze

[Dan hebben we nog de uitspraak:
Gedraag je.

Deze wordt vaak door ouders gebruikt tegenover kinderen. Het vreemde is echter, dat zodra je deze uitspraak gebruikt, gedraag je je dus niet, want je hoort anderen niet op hun fouten te wijzen in het openbaar. Tenminste in Nederland hoort dat niet.]
Dus eigenlijk zeg je hier letterlijk dat ouders hun kinderen niet mogen corrigeren..
Tja..
weliswaar drie jaar na dato, maar dat wil gelukkig zeggen dat niet teveel mensen deze vreemde raad gevolgd hebben hoop ikNormyo, 2013-10-07
( 0 )

Je mag ook gewoon zeggen dat je het niet begrijpt Erik. Maar ja, dat is ook iets wat niet hoort, toegeven dat je iets niet begrijpt, want dan geef je impliciet aan dat je dom bent. Maar alle kennis begint met toegeven dat je het niet weet, zodat je vragen kunt gaan stellen om kennis te vergaren. Maar zoals ik al zei: dat hoort niet toegeven dat je het niet weet.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl