X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De multiculturele samenleving

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Vital Vital Auteur op infoyo sinds
08 Juli 2009


Bekijk het profiel van Vital
Datum: 08-11-2010
Auteur: Vital
Wat is er mislukt aan de de multiculturele samenleving? Of iets gelukt of mislukt is, hangt immers af van het doel dat je beoogt. Iets is mislukt als het niet beantwoordt aan de normen die jij eraan stelt. Je kan nooit stellen dat een cultuur of samenleving gelukt of mislukt is omdat het een dynamisch gebeuren is dat zich voortdurend ontwikkeld.

Alleen als je als uitgangspunt neemt dat een samenleving of cultuur superieur is, zou je kunnen stellen dat een bepaalde ontwikkeling afwijkt van deze cultuur en dus mislukt is.

Een multiculturele samenleving wijkt altijd af van een superieure cultuur, die als uitgangspunt genomen wordt. Maar wie heeft ooit vastgelegd wat we daaronder verstaan en waaraan we toetsen of een ontwikkeling in de cultuur of samenleving daaraan beantwoordt? Zelfs dat is onmogelijk aangezien iedere samenleving en cultuur steeds in ontwikkeling is.

Het is dus onzin en een contradictie in terminus om te stellen dat een bepaalde samenleving of cultuur gelukt of mislukt is.

Het is gewoon een stigmatisatie van de huidige samenleving door die personen die melancholisch vasthouden aan een een samenleving van 50 jaar geleden, maar deze mensen realiseren zich niet dat een statische samenleving en cultuur niet bestaat.

Het beoordelen van een cultuur als gelukt of mislukt heeft niets te maken met de realiteit maar met een onjuiste subjectieve en emotionele beleving van een aantal mensen die van de verkeerde permisse uitgaan dat hun eigen droom niet uitkomt in de realiteit nl. een melancholische honger naar een statisch wereldbeeld. En dat laatste is onmogelijk en zou iedere verandering uitsluiten.

Conclusie

Het is dus onzin te spreken over het " lukken" of "mislukken" van een multiculturele samenleving. Een cultuur of samenleving is wat hij is en we kunnen enkel streven om binnen die gegevenheid bepaalde waarden zoals harmonie, vrede, solidariteit, gelijkwaardigheid en geluk voor iedereen proberen te realiseren. Het zijn waarden die het uitgangspunt zijn van de mensenrechten.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl