X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het leven in Thailand

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Rien Rien Auteur op infoyo sinds
18 Maart 2011


Bekijk het profiel van Rien
Datum: 18-03-2011
Auteur: Rien
Waarom kunnen arme mensen nog altijd lachen als ze in de ellende zitten?Dat is een vraag me die me bezig houdt. Ik denk dat als je het volgende verhaal leest , je zult snappen datiedereen die in de ellende zit, dat voor zich wil houden.

Al enkele jaren woon en werk in Thailand. Voor Thaise begrippen heb ik een goed salaris en kan daar goed mee rondkomen. Toch is er ook veel armoede in de buurt waar ik woon. Een geval springt er duidelijk bovenuit.

Er woont hier namelijk een vrouw van bijna 60 met van haar kleinkinderen, twee jongens een van 16 en een van 14. De oudste is geboren uit een verkrachting van haar jongste dochter en heeft bij zijn geboorte een zuurstoftekort gehad, waardoor hij slecht kan leren. De jongen van 14 werd jaren geleden door zijn moeder bij zijn oma gedumpt omdat zijn moeder een nieuwe relatie kreeg en die wilde met dit kind niets te maken hebben. Een gezin met problemen dus.

Ze wonen in een, tja wat zal ik zeggen, een huisje gemaakt van wat gipsplaten, op een vloer van zand met alluminiumgolfplaten. Ze slapen op een oud matras op de grond en wassen zich met een emmer water, want een douche is er niet. Normaal in het warme seizoen geen probleem, maar inde winter als het een stuk kouder is is er ook geen warm water, en geloof me met koud water douchen is erg koud dan.

De vrouw werkte als manusje van alles in de bouw en kreeg begin vorig jaar een ongeluk waardoor haar pols brak en door slechte behandeling zij deze niet meer kan gebruiken.

De oudste jongen bleef toen thuis van school en nam haar plaats in om te werken. het gemiddelde salaris hier in Thailand is ongeveer 7000 Thaise baht per maand, dat is ongeveer 175 euro. De jongen echter verdient maar 4000 Thaise Baht en dat is ongeveer 100 per maand. Veel te weinig dus om van rond te komen.

De kinderen komen regelmatig bij ons over de vloer en kunnen dan altijd mee eten en soms dan geven we ze wat kleding of betalen dingen die ze nodig hebben. Helaas kunnen we niet meer doen, want mijn partner heeft een vader die ook financieel moet worden ondersteund. Hij heeft geen pensioen of ander inkomen en woont bij zijn zoon in huis. Hij heeft echter een nierziekte en moet regelmatig medicijnen bijbetalen en daardoor zijn er ook extra kosten.

Vorig jaar oktober kregen we hier wateroverlast. Door de overvloedige regenval, trad de rivier buiten haar oevers en overspoelde de rijstvelden en de hele omgeving. Ook het onderkomen van dat gezin stond onder water. De gemeente heeft hun nu 3 vrachtwagens zand gegeven om het erf en de vloer in het huis te verhogen, maar ze moeten wel zelf in de kruiwagen staan.
Niemand uit de buurt wil hen eigenlijk helpen, want niemand wil geassocieerd worden met arme mensen. Ik trek me daar weinig van aan en help hun, hoewel er in de buurt lacherig over wordt gedaan.

Ik zou hun liever een betonnen vloer willen geven, maar dat kan ik helaas niet. de kosten ongeveer 10 a 15 duizend Thaise baht, ongeveer 250 a 350 euro niet opbrengen, helaas.

Het gezin hier in de buurt houdt me heel erg bezig. Ik vind het bijzonder zielig voor de kinderen die zo jong zijn en al zoveel ellende op hun schouders hebben.

Misschien een verhaal om eens te lezen als je denkt dat het leven in de westerse wereld zo slecht is. We kunnen immers alles kopen, eten  en drinken en noem maar op, maar er zijn ook mensen in de  wereld die elke dag de korte eindjes aan elkaar moeten zien te knopen.

Mochten er mensen zijn die misschien meer willen weten of denken misschien een bijdrage te kunnen geven dan kunnen zij altijd contact opnemen met me .

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2011-10-11
( +1 )

Dit is inderdaad een triest verhaal, ik kom zelf ook geregeld in thailand en heb daar zelf ook een aantal maanden zonder geld gezeten en op de gastvrijheid van deze mensen geleefd.
Ik ben daar altijd zeer dankbaar voor geweest gezien me hebben geleerd met niks optimaal te leven.
Momenteel is het in de westerse wereld moeilijker staande te blijven dan daar omdat de mensen hier helemaal niks om elkaar geven daar steunen de armen de armen,
hier is zelfs onder de armen hierachie.
Wij hebben geen staats steun,tja alleen in de theorie.
Wij hebben nu ook geen banen vrij en hoe denk je dat het overleven is zonder geld maar wel huur moeten betalen dat is geen 600 baht kanjer snap je, dat is 600euro plus verzekeringen ed.
Ik vind dat we net als de rest maar gewoon maar weer met land moet werken en alle luxes moet schrappen.
Daar leven ze in golfplaten en pallets maar zijn ze wel gelukkig, wij hebben appartementen en hoogbouw flats, maar ons geluk is nergens.

Ik zou je graag willen steunen zoals ik dat ook altijd doe als ik daar ter plaatse ben,
maar dit is niet onze strijd tenzij je een plan hebt om daar te settelen en onze wijsheid daar uit werken als zijnde goed voor het volk.
Anders kunnen we niks doen dan de mensen hints te geven en dat kleine beetje wat je kan doen te doen.

one love
Theo, 2012-05-07
( 0 )

Ik wil in thailand wonen, kan ik daar leven met 700 europm
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl